Bibelen online

Anden Krønikebog Kapitel 14

Asa

Asa gjorde, hvad der var godt og ret i Herren hans Guds øjne. Han fjernede de fremmede altre og offerhøjene, knuste stenstøtterne og huggede Ashera-pælene om. Han sagde til judæerne, at de skulle søge Herren, deres fædres Gud, og holde loven og budene. Han fjernede offerhøjene og røgelsesaltrene fra alle Judas byer, og riget havde ro under ham. Han byggede fæstningsbyer i Juda, for landet havde ro; der var ingen, der gik i krig mod ham i de år, for Herren havde skaffet ham fred. Han sagde til judæerne: »Lad os befæste disse byer og omgive dem med mure og tårne, med port og slå, mens vi endnu er herrer i landet, fordi vi har søgt Herren vor Gud; vi har søgt, og han har skaffet os fred til alle sider.« Så gav de sig til at bygge, og de havde lykken med sig. Asa havde en hær på tre hundrede tusind judæere, der bar langskjolde og lanser, og to hundrede og firs tusind benjaminitter, der bar rundskjolde og spændte bue; alle var erfarne krigere.

Men nubieren Zera rykkede ud mod dem med en hær på en million mand og tre hundrede vogne. Da han var nået til Maresha, rykkede Asa ud mod ham, og de stillede op til kamp i Sefata-dalen ved Maresha. Asa råbte til Herren sin Gud og sagde: »Herre, for dig er der ingen forskel på at hjælpe den, der har stor styrke, og den, der ingen har. Hjælp os, Herre vor Gud, for dig støtter vi os til, og i dit navn er vi draget mod denne hær. Herre, du er vor Gud; over for dig formår intet menneske noget.«

Da slog Herren nubierne i kampen mod Asa og Juda, og nubierne flygtede. Asa og de folk, han havde med sig, forfulgte dem til Gerar, og nubierne faldt til sidste mand, for de blev knust af Herren og hans hær, og judæerne tog et meget stort bytte. De indtog alle byerne omkring Gerar, for Herrens rædsel var kommet over dem, og de plyndrede alle byerne, for der var stort bytte i dem. Også teltene til kvæget erobrede de, og de tog mange får og kameler med sig. Så vendte de tilbage til Jerusalem.

Krydshenvisning:

1 Kong 15,9-12

Krydshenvisning:

1 Kong 15,9-12

5 Mos 7,5

Krydshenvisning:

1 Kong 15,9-12

Krydshenvisning:

1 Kong 15,9-12

3 Mos 26,30

Krydshenvisning:

1 Kong 15,9-12

2 Krøn 11,5 15,15

Krydshenvisning:

1 Krøn 12,2

Krydshenvisning:

1 Sam 14,6

Es 50,10

Krydshenvisning:

2 Krøn 17,10

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.