Bibelen online

Tredje Mosebog Kapitel 4

Syndofferet

Herren talte til Moses og sagde: Sig til israelitterne: Når nogen uforsætligt synder mod noget som helst af Herrens bud, som ikke må overtrædes, og overtræder et af dem, gælder følgende:

Hvis det er den salvede præst, der synder, så han påfører folket skyld, skal han på grund af den synd, han har begået, bringe Herren en lydefri tyrekalv som syndoffer. Han skal bringe tyren hen til indgangen til Åbenbaringsteltet for Herrens ansigt, lægge sin hånd på tyrens hoved og slagte den for Herrens ansigt. Så skal den salvede præst tage noget af tyrens blod og bringe det ind i Åbenbaringsteltet; præsten skal dyppe sin finger i blodet og stænke noget af det syv gange for Herrens ansigt på helligdommens forhæng, og noget af blodet skal han stryge på røgelsesofferalterets horn for Herrens ansigt i Åbenbaringsteltet; resten af tyrens blod skal han hælde ud ved brændofferalterets sokkel ved indgangen til Åbenbaringsteltet. Alt fedtet fra syndoffertyren skal han tage ud af den, det fedt, der dækker indvoldene, og alt fedtet på indvoldene, de to nyrer og fedtet, som sidder på dem ved lændemusklerne, og leverlappen, som han skal skære af sammen med nyrerne, ligesom det tages ud af måltidsofferoksen, og præsten skal brænde det på brændofferalteret. Men tyrens hud og dens kød tillige med dens hoved, skanke, indvolde og tarmindhold, hele resten af tyren, skal præsten bringe uden for lejren til et rent sted, til affaldspladsen for fedtasken, og brænde det på et bål. Det skal brændes på affaldspladsen for fedtasken.

Hvis det er hele Israels menighed, der synder uforsætligt, uden at forsamlingen ved det, og overtræder et af Herrens bud, som ikke må overtrædes, så de pådrager sig skyld, og det så sker, at den synd, de har begået, bliver kendt, så skal forsamlingen bringe en tyrekalv som syndoffer. De skal bringe den hen til Åbenbaringsteltet, og menighedens ældste skal lægge deres hænder på tyrens hoved for Herrens ansigt, og så skal den slagtes for Herrens ansigt. Så skal den salvede præst bringe noget af tyrens blod ind i Åbenbaringsteltet, og præsten skal dyppe sin finger i blodet og stænke noget af det syv gange for Herrens ansigt på forhænget, og noget af blodet skal han stryge på alterets horn for Herrens ansigt i Åbenbaringsteltet; resten af blodet skal han hælde ud ved brændofferalterets sokkel ved indgangen til Åbenbaringsteltet. Alt fedtet fra tyren skal han tage ud af den og brænde det på alteret, og han skal gøre det samme med tyren, som han gjorde med syndoffertyren. På den måde skaffer præsten dem soning, så de får tilgivelse. Tyren skal han bringe uden for lejren og brænde den, ligesom han brændte den førnævnte tyr. Det er forsamlingens syndoffer.

Er det en fyrste, der synder og uforsætligt overtræder et af Herren hans Guds bud, som ikke må overtrædes, og pådrager sig skyld, og han så får at vide, at han har begået den synd, skal han som sin gave bringe en lydefri gedebuk. Han skal lægge sin hånd på bukkens hoved og slagte den på det sted, hvor man slagter brændofferdyret for Herrens ansigt. Det er et syndoffer. Så skal præsten tage noget af syndofferdyrets blod på sin finger og stryge det på brændofferalterets horn; resten af dets blod skal han hælde ud ved brændofferalterets sokkel. Alt dets fedt skal han brænde på alteret ligesom måltidsofferdyrets fedt. På den måde skaffer præsten ham soning for hans synd, så han får tilgivelse.

Hvis det er et almindeligt menneske, der synder uforsætligt ved at overtræde et af Herrens bud, som ikke må overtrædes, og pådrager sig skyld, og han så får at vide, at han har begået den synd, skal han som sin gave bringe en lydefri ged for den synd, han har begået. Han skal lægge sin hånd på syndofferdyrets hoved og slagte dyret på det sted, hvor man slagter brændofferdyret. Så skal præsten tage noget af dets blod på sin finger og stryge det på brændofferalterets horn; resten af dets blod skal han hælde ud ved alterets sokkel. Alt dets fedt skal han skære fra, ligesom fedtet skæres fra måltidsofferdyret, og præsten skal brænde det på alteret, en liflig duft for Herren. På den måde skaffer præsten ham soning, så han får tilgivelse. Hvis den gave, han bringer som syndoffer, er et lam, skal det være et lydefrit hundyr. Han skal lægge sin hånd på syndofferdyrets hoved og slagte det som syndoffer på det sted, hvor man slagter brændofferdyret. Så skal præsten tage noget af syndofferdyrets blod på sin finger og stryge det på brændofferalterets horn; resten af dets blod skal han hælde ud ved alterets sokkel. Alt dets fedt skal han skære fra, ligesom fedtet skæres fra måltidsofferlammet, og præsten skal brænde det på alteret sammen med Herrens ofre. På den måde skaffer præsten ham soning for den synd, han har begået, så han får tilgivelse.

Krydshenvisning:

Hebr 13,11

Krydshenvisning:

3 Mos 9,9

Krydshenvisning:

2 Mos 30,1 30,6 40,6

Krydshenvisning:

3 Mos 3,3

Krydshenvisning:

3 Mos 8,17

Krydshenvisning:

3 Mos 8,17

3 Mos 6,4

Hebr 13,11

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

Krydshenvisning:

4 Mos 15,22-26

3 Mos 4,12

Krydshenvisning:

3 Mos 3,3

Krydshenvisning:

4 Mos 15,27-28

Krydshenvisning:

4 Mos 15,27-28

Krydshenvisning:

3 Mos 3,14-15

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.