Bibelen online

Ezekiels Bog Kapitel 24

Blodets by, en anløben gryde

Herrens ord kom til mig i det niende år på den tiende dag i den tiende måned: Menneske, skriv denne dags navn, netop denne dag, for Babylons konge stormer Jerusalem netop i dag. Tal i lignelser til det genstridige folk, og sig til dem: Dette siger Gud Herren:

Sæt gryden over, sæt den over,

og hæld vand i den.

Kom kødstykkerne i,

alle de gode stykker,

bov og nakke,

fyld den med kraftben,

tag det bedste af dyret.

Læg brænde under gryden,

lad den stå og snurre,

så benene bliver kogt.

Derfor siger Gud Herren: Ve blodets by! Den er en anløben gryde, og dens ir forsvinder ikke. Tag kødet op af den, stykke for stykke; loddet er ikke faldet på den. Byen er fuld af blod; på den nøgne klippe lader de det ligge, de hælder det ikke ud på jorden og dækker det ikke med jord. For at få afløb for min vrede, for at få hævn lader jeg deres blod flyde på den nøgne klippe, uden at det bliver dækket til.

Derfor siger Gud Herren: Ve blodets by! Nu bygger jeg et stort bål. Læg meget brænde på, få ilden til at blusse, kog kødet tørt, og kog suppen væk, så benene brænder på. Stil den tomme gryde på gløderne, for at den kan blive varm og kobberet gloende, så urenheden i den smelter bort, og dens ir forsvinder. Ir koster møje, og alligevel forsvinder det anløbne ikke helt; det skal i ilden. Sådan er din skamløse urenhed. Jeg ville rense dig, men du blev ikke ren. Du kan ikke renses for din urenhed, før jeg har stillet min harme på dig. Jeg, Herren, har talt – det kommer – og jeg vil gøre det; jeg giver ikke efter, jeg viser ikke barmhjertighed, og jeg fortryder ikke. Jeg skal dømme dig efter din færd og dine gerninger, siger Gud Herren.

Ezekiels hustrus død er varsel om Jerusalems fald

Herrens ord kom til mig: Menneske, nu tager jeg dine øjnes lyst fra dig ved en brat død. Men du skal ikke holde ligklage, du skal ikke græde, og du skal ingen tåre fælde. Suk i stilhed, hold ikke sorg, tag dit hovedklæde og dine sandaler på! Du skal ikke tilhylle dit ansigt, og du skal ikke spise sørgebrød.

Om morgenen talte jeg til folket. Om aftenen døde min hustru, og næste morgen gjorde jeg, hvad jeg havde fået befaling om. Da sagde folket til mig: Fortæl os dog, hvad det, du gør, betyder. Jeg svarede dem: Herrens ord kom til mig: Sig til Israels hus: Dette siger Gud Herren: Jeg vil vanhellige min helligdom, jeres stolte styrke, jeres øjnes lyst, jeres hjertes længsel. Jeres sønner og døtre, som I har svigtet, skal falde for sværdet. I skal komme til at gøre, som jeg har gjort. I skal ikke tilhylle ansigtet, og I skal ikke spise sørgebrød; tag jeres hovedklæde på, og tag sandaler på fødderne; I skal ikke holde ligklage, og I skal ikke græde. I skal rådne op på grund af jeres synder, mens I sidder sammen og jamrer.

Ezekiel skal være et varsel for jer; alt, hvad han gør, vil I komme til at gøre. Når det kommer, skal I forstå, at jeg er Gud Herren.

Og du, menneske: Den dag, jeg tager deres værn fra dem, deres glæde og pryd, deres øjnes lyst, deres hjertes længsel, deres sønner og døtre, den dag kommer en flygtning til dig og meddeler det. Den dag skal din mund åbnes, du skal tale og ikke længere være stum, og du skal blive et varsel for dem. Så skal de forstå, at jeg er Herren.

Krydshenvisning:

2 Kong 25,1

Krydshenvisning:

Ez 11,3

Krydshenvisning:

Ez 22,2

Nah 3,1

Krydshenvisning:

3 Mos 17,13

1 Sam 14,32-34

Krydshenvisning:

Ez 5,13

Krydshenvisning:

Jer 13,14

Krydshenvisning:

Mika 3,7

Hos 9,4

Krydshenvisning:

3 Mos 26,39

Krydshenvisning:

Ez 12,6 12,11

Krydshenvisning:

Ez 33,21

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.