Bibelen online

Jeremias' Bog Kapitel 19

Billedhandling om Jerusalems ødelæggelse

Dette sagde Herren: Gå hen og køb dig en krukke af ler; tag nogle af folkets ældste og af præsternes ældste med dig, og gå ud i Hinnoms søns dal ved indgangen til Potteskårporten. Dér skal du udråbe de ord, jeg taler til dig. Du skal sige: Hør Herrens ord, Judas konger og Jerusalems indbyggere! Dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud: Nu bringer jeg over dette sted en ulykke, som får det til at runge i ørerne på alle, der hører om den; for de har svigtet mig og misbrugt dette sted og tændt offerild for andre guder, som hverken de eller deres fædre eller Judas konger har kendt; de har fyldt dette sted med uskyldiges blod. De har bygget offerhøje for Ba'al for at brænde deres sønner som brændofre til Ba'al. Det har jeg aldrig befalet, jeg har aldrig talt om det eller haft det i tankerne. Derfor skal der komme dage, siger Herren, da dette sted ikke længere skal kaldes Tofet eller Hinnoms søns dal, men Drabets dal. Jeg vil standse Judas og Jerusalems forehavender på dette sted; jeg lader dem falde for sværdet foran deres fjender og giver dem i hænderne på dem, der stræber dem efter livet, og deres lig giver jeg til føde for himlens fugle og jordens dyr. Jeg gør denne by til ødemark, til noget, man pifter hånligt ad; alle, der kommer forbi, skal gyse og pifte hånligt over alle dens sår. Jeg giver dem kødet af deres sønner og døtre at æde; de skal æde hinandens kød i den nød og trængsel, som deres fjender og de, der stræber dem efter livet, forvolder dem.

Du skal knuse krukken for øjnene af de mænd, som fulgte med dig, og sige til dem: Dette siger Hærskarers Herre: Som man knuser en pottemagers kar, så det ikke kan sættes sammen igen, sådan vil jeg knuse dette folk og denne by. Der skal begraves så mange i Tofet, at der ikke bliver en gravplads tilbage. Sådan vil jeg gøre med dette sted og dets indbyggere, siger Herren; jeg gør denne by til et Tofet! Jerusalems huse og Judas kongers huse skal blive urene ligesom stedet Tofet, alle de huse, hvor de tændte offerild på taget for hele himlens hær og udgød drikofre for andre guder.

Så kom Jeremias tilbage fra Tofet, hvor Herren havde sendt ham hen at profetere. Han stillede sig i forgården til Herrens tempel og sagde til hele forsamlingen: Dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud: Over denne by og over alle landets byer bringer jeg al den ulykke, jeg har truet den med, for de har gjort nakken stiv og vil ikke høre på mine ord.

Krydshenvisning:

Jer 7,31

Krydshenvisning:

2 Kong 21,12

Krydshenvisning:

Jer 7,31-33

3 Mos 18,21

Note:

Se til Jer 7,31.

Krydshenvisning:

Jer 7,31-33

3 Mos 18,21

Note:

På hebraisk er der ordspil mellem Jeg vil standse og krukke (v. 1).

Krydshenvisning:

Jer 7,31-33

3 Mos 18,21

Jer 16,4

Krydshenvisning:

Jer 18,16

Krydshenvisning:

3 Mos 26,29

5 Mos 28,53

Klages 2,20

Krydshenvisning:

Jer 7,32

Krydshenvisning:

Jer 32,29

Sef 1,5

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.