Bibelselskabet er et af verdens største fællesskaber

Forfulgte kristne, flygtninge, traumeheling, tv-produktion, fængslede, trosfrihed, kræftramte og forældreløse børn, aids-syge, migrantarbejdere, undertrykte kvinder, analfabeter og naturligvis bibeloversættelse og uddeling. Bibelselskabets internationale arbejde spænder vidt

Der findes 146 bibelselskaber i verden. Sammen er de organiseret i De forenede Bibelselskaber, hvor der arbejdes tæt sammen i mere end 200 lande og territorier. Bibelselskabet er således en af verdens største NGO’er, der lokalt arbejder sammen med et omfattende netværk af kirker og frivillige. Derfor kan der rykkes hurtigt ud i verdens konfliktområder.

Kristenforfølgelse

For nogle betyder mødet med Bibelen nyt liv, for andre bliver mødet med Bibelen ulykkeligvis deres død. Kristne trues og slås ihjel på grund af deres tro. Brutaliteten mod de kristne i Mellemøsten og Nord- og Centralafrika er taget til. I nogle lande er forfølgelsen så voldsom, at det er farligt og næsten umuligt at være bibelselskab. Bibeloversættere arbejder ofte under skærpede sikkerhedsregler, de arresteres og tør ikke mødes, men må kommunikere via Skype. IS, Boko Haram og al-Shabaab er blot nogle af de terrororganisationer, der udgør en risiko for de kristne. Bibelselskabet hjælper med bl.a. husly, mad, beskyttelse, bibler og fortalervirksomhed.

Læs mere om forfulgte kristne

TV om kristendom og tro

Bibelselskabet støtter SAT-7, en satellitkanal, der sender tv om kristendom og tro i Mellemøsten og Nordafrika. Kanalen drives af lokale, kristne arabere. SAT-7 leverer professionelle programmer og har vundet flere priser for sin bibelformidling for børn og kamp for kvinders rettigheder. Der transmitteres gudstjenester, og så diskuteres der ellers tro, menneskerettigheder og bygges bro til muslimer. Og som noget nyt sender SAT-7 KIDS i samarbejde med Bibelselskabet daglig undervisning i engelsk, arabisk og matematik for flygtningebørn, som er forhindrede i at gå i skole, men har adgang til et tv eller YouTube.

Læs mere om SAT-7

Bibelsk sjælesorg

Med 60 millioner mennesker på flugt er behovet for åndelig støtte og sjælesorg enormt. Derfor uddanner De Forenede Bibelselskaber kirkeledere i konfliktområder, så de kan hjælpe deres traumatiserede menigheder. Den trosbaserede sjælesorgsmetode eksisterer nu på mere end 173 sprog globalt. Bibelbaseret traumeheling bygger på metoden fra sorggrupper med fortællinger, sang, bøn, rollespil, tegning, betroelse, bibelstudier og skriftemål. Bibelselskabet støtter også hiv-bekæmpelse i 20 afrikanske lande. Mange hiv-smittede har et stort behov for sjælesorg, da sygdommen flere steder er forbundet med skam, skyld og social stigmatisering. 

Læs mere om bibelsk sjælesorg

Oversættelse

Hvorfor er det så vigtigt at kunne læse Bibelen på sit modersmål? Forestil dig, at du kun kunne læse Bibelen på svensk. Den ville ikke gå lige til hjertet. Som Nelson Mandela sagde:

Hvis du taler til en mand på et sprog, han forstår, opfatter han det med hovedet.
Hvis du taler til ham på hans eget sprog, går det til hans hjerte

Det Danske Bibelselskab arbejder økumenisk på tværs af kirkeskel. Hovedsprogene er oversat, men der er stadig millioner af mennesker, der ikke kan læse Bibelen på deres eget sprog.

Læs mere om oversættelse

Det nytter, når du støtter

Der er mange ildsjæle i bibelselskaberne over hele kloden. I kirken er der en lang tradition for socialt arbejde. Derfor rækker vores penge ofte langt, når vi hjælper. Bibelselskabet får imidlertid ingen støtte til driften. Derfor kan vi ikke udføre vores arbejde uden dig. Vær med til at styrke kristendommen i verden. Der er hårdt brug for det. Bibelens fortællinger er hver dag med til at ændre menneskeliv. 

Far. Søn. Ånd

Giver treenigheden mening? Bibelselskabets Håndbibliotek giver en indføring i begrebet
far søn ånd
119,95

Forfatter: Lars Sandbeck og Rikke Vanggaard
Sidetal: 100 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-933-7