Naser Khader fortæller, hvad håbet betyder for ham.
Naser Khader fortæller om, hvad håbet betyder for ham. Foto: Steen Brogaard/www.ft.dk.

16.07.2015 Thilde Thordahl Andersen

Naser Khader: Jeg har et håb for den verdensdel, jeg kommer fra

STØRST AF ALT

Bibelselskabets sommerserie handler om det vigtigste i menneskelivet. Men hvad er egentlig størst - troen, håbet eller kærligheden? Læs Naser Khaders svar her.

På Folkemødet 2015 kunne heldige deltagere nyde Bibelselskabets bolsjer med enten tro, håb eller kærlighed.

Men hvilken af de tre dyder er egentlig vigtigst? Det spurgte Bibelselskabet folketingskandidat Naser Khader (K) om, netop efter han havde holdt et oplæg om religionsfrihed indenfor islam.

Da blikket faldt på de tre bolsjer, svarede Naser Khader:

"Jeg kunne jo vælge dem alle sammen. Men jeg tager håb."

Naser Khader er folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, samfundsdebattør og senior fellow ved Hudson Institute i Washington. Som mellemøstekspert er han blandt andet kendt fra radioprogrammet Arabiske Stemmer.

Naser Khader er også kendt for som muslim at rette kritik mod sin egen religion. Som islam ser ud i dag, er der ikke nok plads til selvkritik og demokratisk udfoldelse, mener han. Måske netop derfor faldt valget på håbet som det største af alt.

"Den verdensdel, jeg kommer fra, har brug for mere åbenhed, tolerance, kritik, selvkritik, dynamik og forandring. For tingene er gået i stå, og der er sket kulturel stagnation i den del af verden. Og samtidig har jeg håb for den unge generation. De tror på en retsstat, på at man kan kombinere demokrati med islam og på, at man godt kan forandre islam til en religion, der forsvarer tolerance og religionsfrihed. Så de giver mig grund til at håbe."

For Naser Khader er håbet i det hele taget en central del af hans virkelighed:

"Når man er presset og udfordret, er det dejligt at holde fast i håbet om, at der kommer en dag derefter – en dag, hvor tingene bliver forandret til det bedre."

Håbet

Bibelselskabet mødte Naser Khader på Folkemødet. Her valgte han håbet som det største af alt.