Digitalt Danmarkskort
Via kortet kan man få overblik over reformationen i Danmark og læse mere om de enkelte begivenheder.

28.04.2017 Alexander Tengbjerg

Nyt digitalt danmarkskort giver overblik over reformationen

Nu kan du gå på opdagelse i Bibelselskabets nye digitale kort over den danske reformation. Bliv klogere på de små og store begivenheder, der stadig har indflydelse på vores samfund, kultur og tro

Reformationen var en tid, hvor tingene gik meget hurtigt. Informationer og idéer spredte sig med rasende fart, og perioden var præget af magtforskydninger og drabelige krige – udkæmpet både med fjerpenne og sværd. Tingene gik simpelthen hurtigere end nogensinde før.

Fra Luther efter sigende slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg, til Danmark i 1536 overgik til den evangelisk-lutherske kirke, nåede vi at have tre konger, en krig mod svenskerne, et stockholmsk blodbad, en religiøs vækkelse, flere bondeoprør og en borgerkrig.

Ja, det er nemt at miste både pusten og overblikket i denne intense periode. Derfor giver Bibelselskabet nu et overblik over den turbulente, men spændende og dramatiske reformationstid, gennem det store, digitale Reformationens danmarkskort.

Hvorfor et digitalt danmarkskort?

Refomationskortet giver et overblik over begivenhedernes gang og leverer svar på alle hvem-, hvad-, hvor- og hvornår-spørgsmålene. Hertil vil også finurlige og sjove historiske anekdoter blive trukket frem samtidigt med, at der bliver pustet liv i nogle af reformationens store hovedpersoner.

Herudover vil danmarkskortet rumme en helt særlig sommergave i form af en forsmag på Maria Hellebergs store reformationsroman Stormene, der lander i boghandelen den 1. juni. Her drages læseren ind i en både tragisk og romantisk fortælling om magt, rigdom, politisk handlekraft og erotik.

Hver uge frem mod udgivelsen vil der gemme sig en ny fortælling fra Stormene i det digitale danmarkskort.

Målet med danmarkskortet er også at give læserne inspiration og lyst til selv at drage ud i landet, hvor man endnu kan føle reformationens historiske vingesus, hvis blot man mærker godt efter. Med Reformationens danmarkskort bliver historien vakt til live både på computerskærmen og ude i hele landet, hvor alle de spændende begivenheder, vi kender som reformationen, fandt sted for 500 år siden.