Nytårskollekt inbetaling
Nytårskollekten samler i 2019 ind til forfulgte kristne. Foto: Unsplash

11.12.2018 Bibelselskabet

Nytårskollekten 2019 støtter forfulgte kristne

Religiøse minoriteter er under stigende pres.

Et nyt år kalder på en ny begyndelse. Vi vil gerne tro på, at verden bliver et bedre sted år for år. Sådan er det på mange områder, men når det gælder religionsfrihed, går det desværre den forkerte vej.
 
Der er enkelte lyspunkter, men generelt tegner der sig billedet af en frihedsrettighed, som har fået trangere kår, blandt andet i kølvandet på en - global -  tendens i retning af nationalisme. Internationale rapporter peger samstemmende på problemer særligt i Mellemøsten, i Kina og Indien og i de tidligere sovjetiske stan-republikker. Også kristne i Tyrkiet oplever at være under øget pres.
 
Hos Bibelselskabets samarbejdspartnere ude i verden mærker man, at det mange steder går den forkerte vej. Ikke sjældent tikker der mails ind om modgang og måske endda overgreb. Mennesker, der arbejder med bibeloversættelse i autoritære regimer, udsættes for benspænd og chikane. Særligt følsomt er det, hvis der er tale om oversættelser til et minoritetssprog eller i lande, hvor kristne udgør et mindretal.
 
Ikke desto mindre fortsætter vores kolleger rundt omkring i verden ukueligt arbejdet med at udbrede kendskabet til Bibelen – og til det evangelium, som giver håb og sætter mennesker fri.
 
I Bibelselskabet arbejder vi med bibeloversættelse og -formidling både i Danmark og ude i verden.
 
Dette års nytårskollekt går til bibelarbejdet i de lande, hvor kristne i særlig grad er under pres – lige netop dér, hvor der er særligt brug for et håb og en håndsrækning.

Når kirken har samlet ind, kan nytårskollekten indbetales her:
Bank: 3001 – 2 00 20 86
Giro: 2 00 20 86
Angiv venligst kirke

Man kan også indbetale online ved at benytte donationsfeaturet i højre side af skærmen på denne side.

Tak for støtten til Bibelselskabets arbejde både i 2018 og i det nye år.