Hustagene i Mellemøsten bugner med parabolantenner. Det gør, at man blandt andet kan se den kristne satellitkanal SAT-7. Her er det boliger i Egypten. Foto: UBS.
Hustagene i Mellemøsten bugner med parabolantenner. Det gør, at man blandt andet kan se den kristne satellitkanal SAT-7. Her er det boliger i Egypten. Foto: UBS

SAT-7 - tv om tro i Mellemøsten

Tv-kanalen SAT-7 laver tv om kristendom og arbejder med forsoning og ligestilling blandt muslimer og kristne i muslimskdominerede lande.

Der findes som bekendt et kristent mindretal i den muslimske verden, og for disse mennesker er tv-kanalen SAT-7 et alternativ til det store udbud af muslimske tv-kanaler. 

SAT-7 drives af kristne arabere, der producerer en række forskellige udsendelser for både voksne og børn om kristendom, tro og kultur. Generalsekretæren for SAT-7, Kurt Johansen, er dansk, og der er et tæt samarbejde mellem Bibelselskabet og SAT-7's redaktioner. Kanalens daglige seertal er på mellem fem og syv millioner, hvoraf mange er børn, der følger de populære børneprogrammer og det daglige skoletv for både kristne og muslimer: Min Skole.

Alle kanalens udsendelser kan også modtages i Danmark og resten af Europa. Tv-stationen modtager ugentligt mange henvendelser fra seere, også muslimske, der har mange forskellige spørgsmål:

- Hvad sker der i Syrien?
- Med Islamisk Stat?
- Hvordan undertrykkes kvinder?
- Hvor og hvordan kan jeg diskutere min tro?

SAT-7 fokuserer derfor på at være dem, der sætter fokus på debatten om tro, religionsdialog, ligestilling, menneskerettigheder og uddannelse.

For mange forfulgte kristne er SAT-7 også en måde at overvære gudstjenester og se debatprogrammer om religion og samfund. Og man kan have programmerne i lommen på sin smartphone. 

I Danmark arbejder SAT-7 tv i samarbejde med flere organisationer – bl.a. Bibelselskabet og KLF, Kirke & Medier, der samarbejder om at indsamle midler til støtte for tv-stationen.

Mere information om SAT-7 kan fås ved henvendelse til Bibelselskabet – samt på SAT-7’s egen engelsksprogede hjemmeside www.sat7.org.

Guds ABC

En poetisk og humoristisk gendigtning af Bibelens første kapitler
Guds ABC
229,95

Forfatter: Marianne Iben Hansen
Illustrator: Peter Bay Alexandersen
Sidetal: 64 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-915-3
Mål: 20 x 27 cm.