Det er ved brønden, at Jakob forelsker sig i den skønne Rakel med de funklende øjne. "Brønden er et symbol på den læskende og livgivende kraft, kærligheden er," skriver sognepræst Peter Nejsum. Maleri af Bartolomé Esteban Murillo. Foto: Wikimedia Commons.
Jakob falder for Rakel med de smuke, klare øjne, da han ser hende ved brøden, hvor de vander dyrene. Maleri af Bartolomé Esteban Murillo.

Syv år for Rakel

Her er en kort genfortælling af historien om Jakob og Rakel

Da Esau opdager, at Jakob har snydt ham og snydt sig til faderens velsignelse, bliver han rasende. Jakob bliver nødt til at flygte af frygt for sit liv.
Han tager op til sin morbror Laban og forelsker sig der i Labans yngste datter Rakel, som har smukke, klare øjne. Jakob og Laban aftaler, at Jakob skal arbejde for Laban i syv år for at få lov at gifte sig med Rakel.

Men da giftermålet står efter de syv år, er det Jakob, der bliver snydt af Laban. Jakob bliver nemlig i stedet gift med Rakels søster, Lea med de matte øjne. Når det kunne lade sig gøre at snyde Jakob på den måde, skyldes det, at kvinderne på den tid var tilslørede til selve bryllupsnatten.

Derfor er det først efter selve brylluppet, at Jakob forstår, at han er blevet snydt. Jakob bliver vred, men da Laban tilbyder ham, at han kan gifte sig med Rakel ugen efter og så arbejde hende af de næste syv år, slår Jakob til. 

Bibelen 2020

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-210-0
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 2. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.