Bibelen på tværs

Minibibel i nyskabende og læsevenligt format

Denne minibibel er en nyskabende bibel. Den læses nemlig på tværs! Det specielle format stammer fra Holland, hvor det med overvældende succes blev lanceret under navnet Dwarsligger. 

Den måler kun 12 x 8 x 3 cm. 

Det er første gang i verdenshistorien, at Bibelen kan læses i dette nye og revolutionerende format. Opsætningen af siderne gør, at der er plads til langt mere tekst end normalt. Resultatet er en lille og kompakt bibel, der nemt kan læses. Den er let at medbringe overalt og kan være i selv en mindre jakkelomme. Du kan nemt håndtere den i toget, på sofaen, i sengen eller tage den med i rejsetasken. 

Selvom bogen er seks gange mindre end en traditionel bog, går det ikke ud over læsbarheden. Tekststørrelsen er faktisk overraskende i forhold til bogens størrelse. Det særlige format ligger helt naturligt i hånden og indbyder læseren til at bladre rundt og gå på opdagelse i teksten. Se et opslag fra Bibelen på tværs her.

Design og tilrettelæggelse af 2Krogh A/S. Omslaget er designet af grafiker Luise Haugen.
 

179,95

Desværre udsolgt fra forlaget

Sidetal: 2110 sider
Indbinding: Dwarsligger
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-631-2
Mål: 12 x 8 x 3 cm

Anmeldelser
Claus Grymer, Kristeligt Dagblad: 

"Den specielle opsætning af siderne, som det tværgående format giver mulighed for, betyder, at udgaven kan rumme meget mere tekst, end man skule tro - og umiddelbart faktisk tror. I øvrigt fremtræder den i et indbydende, "moderne" design, trykt på klassisk bibeltyndt og miljøvenligt papir. I betragtning af at omfanget er seks gange mindre end normalt , frygtede jeg det værste med hensyn til læsbarheden. Men den er ikke blevet forringet. Mine halvgamle, nærsynede øjne pendler ubesværet rundt i teksten." 

Nønne Lønne Votborg, KvindeGuiden:

"Fornøjelsen er stor, når du som læser sidder med den ny Bibel. Her går alt op i en højere enhed: Teksten er flot læsbar, og bogen har en god størrelse, så den er nem og behagelig at sidde med i hånden i indtil flere timer ... Bladene er lette at adskille, og det er på alle måder en nydelse at håndtere den ny Bibel ... vigtigst af alt, vil den ny Bibel i miniformat også være medvirkende til, at endnu flere møder deres tro lige dér og lige når, der er brug for det."

Indvendigt grafisk design af 2Krogh. Omslag af Luise Haugen. Fotograf: Andreas Krautwald.

Om Luise Haugen 
Omslaget er designet af Luise Haugen. Luise Haugen er uddannet i grafisk design fra Mediehøjskolen og har arbejdet som selvstændig grafiker siden 2006. Hun er datter af kunstneren Arne Haugen Sørensen. Luise Haugens grafiske arbejde har et særligt kunstnerisk udtryk over sig. Hun eksperimenterer med de visuelle virkemidler, og hendes design fremstår derfor aldrig som en standardløsning. 

Luise Haugen har også designet Bibelen i lærredsindbinding. Desuden har hun stået for den grafiske tilrettelæggelse af bogen om Arne Haugen Sørensens kirkekunst. 

Om 2Krogh
Design og tilrettelæggelse af denne udgave er lavet af 2Krogh. 2Krogh, med grafiker Klaus Krogh i spidsen, er specialister i den grafiske tilrettelæggelse af bibler og salmebøger. De har bl.a. løst opgaver for Cambridge University Press, Det Norske Bibelselskap og det hollandske forlag Jongbloed. 

Bibelen på tværs vejer kun 235 g og er trykt på bæredygtigt papir (FSC-mærket).