Bibelguide

"Bibelguide" er en læsevenlig håndbog til Bibelen og Bibelens univers.

I Inger Røgilds Bibelguide får læseren et klart overblik over fortælleforløbet i Bibelen, en forståelse af Bibelens tid samt viden om, hvornår de forskellige tekster er skrevet og hvorfor. Det er kort og godt en introduktion til alt, hvad der er værd at vide om Bibelen.

Bogen rummer også et overskueligt bibelleksikon, oversigter over hvor i Bibelen man finder en række centrale temaer og fortællinger, samt forklaringer på de vigtigste kristne symboler og bibelske talemåder.

Bibelguide er udarbejdet til undervisningsbrug og kan bruges af alle, der ønsker en indgang til det bibelske univers.

Skolebibelens Bibelguide og Bibelleksikon er nu for første gang tilgængelig i en selvstændig og let redigeret udgivelse!

50,00

Desværre udsolgt fra forlaget

Forfatter: Inger Røgild
Sidetal: 144 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-723-4

Anmeldelser
Vibeke Axelsen, lektørudtalelse:

"Bogen er en velskrevet håndbog om Bibelen. Guiden består af korte men præcise kapitler med forklaringer på fortællingerne i Bibelen ... Leksikonet er overskueligt inddelt i tekster, temaer, persongalleri, ordforklaringer, symboler og bibelske talemåder ... Teksten er skrevet i et mundret, letforståeligt og præcist sprog. Den er rigt illustreret med fotos og tegninger ... Bogen lever til fulde op til sin titel. Med den ved hånden er man yderst godt hjulpet både som underviser og som almindelig interesseret i, hvordan Bibelen er blevet til, opbygget m.m."

Kasper Høyer, Kirken Underviser:

"Lidenheden til trods kommer den omkring mange vigtige overvejelser og interessante synsvinkler ... Når guiden kan komme så vidt omkring, skyldes det, at den gennemgår Bibelen tematisk og bruger den helt brede pensel, men det er en gevinst for overskueligheden".

Birgitte Maria Smidt, Folkeskolen:

"En guide skal tilvejebringe fakta til den uvidende, der søger viden. Den er med andre ord en informationskilde, der skal lede sin læser til det rette sted. En sådan informationskilde er netop Røgilds Bibelguide. Den opfylder som sådan sit formål som indgangsværk og håndbog, for den giver svar på de centrale spørgsmål, der kan stilles til det gamle og nye testamente"

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad:

"Man mærker, at det er en erfaren pædagog, der har forfattet bogen. Inger Røgild er god til at fastholde hv-spørgsmål som: Hvad vil teksten? Hvordan bliver det udtrykt? Hvornår er teksten skrevet? Hvilken type tekst er det – prosa eller poesi? Hvorfor er netop denne udtryksform valgt? Inger Røgilds seneste bog vil derfor være fortrinlig til undervisning eller selvstudium."