Fupz'ke lignelser

Alle tre bøger til en god pris

Kim Fupz Aakeson er kendt af både børn og voksne for sine fantasifulde fortællinger, skæve humor og sproglige overskud. Nu har han fået til opgave at gendigte bibeltekster, nemlig nogle af Jesus’ lignelser fra Det Nye Testamente. Det er der kommet tre ”Fupz’ke lignelser” ud af. 
 
Bøgerne kan naturligvis købes hver for sig, men ved at købe alle tre i serien, er der penge at spare.

425,00

Normalpris DKK 539,85

Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Illustrator: Lilian Brøgger
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: FUPZsampak

Næste 
En ung mand skød genvej gennem parken, men her mødte han desværre nogle værre røvere. Tre styks. De slog ham. Han var helt besvimet og havde næseblod og et flækket øjenbryn. En præst og en gammel dame så ham ligge der i parken. De skyndte sig videre. Den næste, der kom forbi, var en flaskesamler i en gammel frakke og med en hullet kasket ... ’Næste’ er en gendigtning af lignelsen  om den barmhjertige samaritaner.

Det store party 
En fyr hed Ivan. Og Ivan havde både mange penge og vildt mange venner på Facebook. En dag fik Ivan en god ide. Han ville holde et giga party for alle sine mange venner, og der skulle ikke mangle noget. Da playlisten var klar og bordene fulde med serpentiner og levende lys og foldede servietter meldte alle vennerne afbud … ’Det store party’ er en gendigtning af lignelsen  om det store festmåltid.

Per, Poul & Farmand 
En mand havde en maskinstation i Borup og to sønner. Per var den yngste, og han var ikke meget for det der med at arbejde på en maskinstation, tidligt op, smøre motorer, fylde benzin på, spule mudder af dækkene, tidligt i seng og forfra næste dag, pyha. Så Per sagde til sin far: ”Farmand, kan jeg ikke få min børneopsparing, jeg skal så meget ind til København?” ’Per, Poul & Farmand’ er en gendigtning af lignelsen om den fortabte søn.

Anmeldelser

Steffen Larsen, Politiken:

"Bibelselskabet har en heldig hånd med at formidle vores kristne kulturarv ... Nu har de udlånt en af hus-forfatterne – ham der hedder Lukas – til Kim Fupz Aakeson og Lilian Brøgger. Hun tegner så klassisk Brøgger'sk og smukt. han fortæller så inderligt om de kloge lignelser ... Kim Fupz Aakeson har et godt tag på de bibelske historier og Vorherre himself ... Hvor er det flot – og sandt!" Fire stjerner

Lektørudtalelse:

"Fortolkningerne rammer børnene med det moderne sprog og nærværende temaer. Historierne suppleres rigtig godt af kantede og udfordrende illustrationer af Lilian Brøgger."

Line Agersnap-Grevy, Tidsskriftet Religion:

"... oplagte i folkeskolen i religionsundervisningen. Sproget er sjovt, let og hverdagsagtigt ... Bøgerne er smukt illustreret af Lilian Brøgger. Billederne er meget moderne, og er, ligesom teksterne, lette at forstå. Der er meget at snakke om ud fra billederne, og farverne er brugt meget bevidst i alle tre bøger."

Eiler Jensen, Børn & Bøger:

"Det er fine fortællinger, som let genkendes - men som er blevet iklædt moderne sprogdragt, der leveres med Kim Fupz Aakesons velkendte drive og humor. Dertil kommer Lilian Brøggers herlige, sprælske og stærkt kulørte illustrationer. Man er i herligt selskab!"