Lysets utålmodighed - 165 salmer

165 salmer til de gammeltestamentlige læsninger

165 nye salmer i nyt format! 

I slutningen af 2011 kom udgivelsen Lysets utålmodighed, der rummer i alt 165 nye salmer med melodier af moderne salmekomponister. 

Med alterbogen fra 1992 blev læsningen fra Det Gamle Testamente en fast del af søndagens gudstjeneste. Men med indførelsen opstod der også et behov for salmer, der tog udgangspunkt i disse tekster, og som samtidig kunne høres i lyset af evangeliet. 

Tolv salmedigtere gik derfor sammen om at løse den opgave og fremlagde 165 salmer, der er samlet i Lysets utålmodighed

Denne bog indeholder de samme salmer i en ren tekstudgave i salmebogsformat, der gør den anvendelig ved blandt andet gudstjenesten. Salmerne er i bogen nummereret fra 800 og frem, så de praktisk kan ledsage salmebogen. 

Salmerne er forfattet af Lisbeth Smedegaard Andersen, Arne Andreasen, Niels Johansen, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Sten Kaalø, Holger Lissner, Leif Rasmussen, Jens Rosendal, Jens Simonsen, Lars Busk Sørensen og Inge Hertz Aarestrup. 

Melodierne er komponeret af en række af vores tids store salmekomponister, bl.a. Erling Lindgren, Klaus Brinch, Erik Sommer, Jesper Gottlieb, Werner Knudsen, Willy Egmose og Jens Nielsen. 

Alle melodierne er – sammen med teksten – trykt i sats for klaver/orgel i Lysets utålmodighed.

99,00

Forfatter: Idé og redaktion: Holger Lissner
Sidetal: 206 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Unitas
Varenummer: 978-87-7517-907-7