Møder med Jesus

Forklaringer til Markusevangeliet

Møder med Jesus – forklaringer til Markusevangeliet er et studiehæfte for både nye og erfarne bibellæsere.
Hæftet er anvendeligt til både individuelt brug og i grupper, og i anden-udgaven er der tilføjet flere spørgsmål.

Morten Hørning Jensen, der er lektor i Ny Testamente på Menighedsfakultetet og redaktør for tidsskriftet TEL, har skrevet hæftet. Hans glæde over Markusevangeliet, og hans passion for bibelsk arkæologi, kommer læseren til gode, idet at han bruger arkæologien til at åbne teksten og konteksten for læseren.

50,00

Forfatter: Morten Hørning Jensen
Sidetal: 94 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibellæseringen
Varenummer: 978-87-985403-8-0
Mål: 14,5 x 21 cm.

Anmelderne skrev:

  • “Jeg har fulgtes med Morten Hørning Jensen gennem Markusevangeliet de sidste par måneder. Og den oplevelse er jeg meget begejstret for. Det er sjældent at læse en bibeludlægning, der samtidig er så kort og enkel og alligevel lyser af det overskud, som ud af, at fagteologen Morten Hørning har læst Markus meget grundigt … Gang på gang fik jeg øje på en lille detalje eller en sammenhæng, jeg ikke havde tænkt over … Eller jeg tog en opmuntring eller udfordring med ud i mit liv … Den (bogen) er holdt i et sprog, så nye bibellæsere kan springe til, og rutinerede ikke føler sig talt ned til”. Jens Ole Christensen i Tro og Mission.
  • Bogen giver et godt indblik i, hvor vanskeligt det var for Jesu samtid at forstå og acceptere hans budskab. Forfatteren giver med sin geografiske, folkelige og arkæologiske viden om landet og folket Israel en god baggrundsforståelse for teksterne … Bogen henvender sig både til den nye og den øvede bibellæser. Den fortjener en meget bred udbredelse, og med den ubetydelige pris bør ingen lade muligheden gå sig forbi. Finn Najbjerg i Indre Missions Tidende.