Rejsen til Jerusalem

Rigt illustreret fortælling for børn om, hvorfor vi holder påske. Velegnet til højtlæsning for de lidt større børn eller til selvstændig læsning

Rejsen til Jerusalem er en fortælling i ord og billeder om Signe og onkel Teos tur til et land tre tusind kilometer borte. Det bliver en rejse mange hundrede år tilbage i tiden, til dengang påskens historie blev til. Men Rejsen til Jerusalem er også historien om den moderne by, som mere end nogen anden præges af de tre store religioner: jødedom, islam og kristendom. Vi møder forskellene, men især lighederne mellem de tre religioner.

Der findes en undervisningsvejledning til bogen med inspiration til undervisning på folkeskolens mellemtrin.
 

199,95

Desværre udsolgt. Bliver ikke genoptrykt.

Forfatter: Peter Madsen
Illustrator: Peter Madsen
Sidetal: 88 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-690-9
Udgave: 2. udgave

Anmeldelser
Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten:

"Peter Madsen har efterhånden slået sit navn fast som en gedigen formidler af det bibelske stof. Han formår at holde balancen mellem oplysning og underholdning, tradition og fornyelse og arbejder ud fra et godt blandingsforhold af teologiske dogmer og folkelige forestillinger … Skønt bogen rummer mange illustrationer og sproget er let tilgængeligt kan Rejsen til Jerusalem sagtens læses af voksne med stort udbytte."

Mads Overmark, lektørudtalelse:

"Peter Madsen ... har lavet en meget spændende og dramatisk illustreret bog. Der findes flere bøger, der forklarer Påskens oprindelse, men denne er unik på flere måder."

Berti Stravonsky, Seriejournalen - Danmarks største tegneserieportal:

"Det er en særdeles fornem udgivelse, og jeg ved ikke, hvad der virker bedst: den rolige fortællestil eller de yderst smukke og meget sigende illustrationer? ... hvis jeg skulle bestemme, så ville bogen være obligatorisk i alle børneværelser ... Jeg er umanerligt glad for, at bogen er fri for pegefingre, dogmer og andet tyranni ... Peter Madsens bog er et stort, smukt og tankevækkende mesterværk ... Køb den og læs den for dine børn."

Peter Green Sørensen, Folkeskolen:

"Det er en meget flot fortælling, Peter Madsen har skabt. Ikke blot forklares påskens hændelsser, men dens anliggende formidles videre til fortsat undren og udfordring ... Samlet [inkl. undervisningsmaterialet] er der tale om en meget fornem udgivelse, som varmt kan anbefales."

Egil Hvid-Olsen, Religionspædagogisk stiftssamling i Ribe Stift:

"Bogen hænger fornemt sammen ... der er tale om en særdeles vellykket bog, der både kan bruges i private hjem (eventuelt som oplæsning i påsketiden), i skolen og i konfirmandstuen."

Om Peter Madsen
Peter Madsen (f. 1958) er både tegner og forfatter. Han har, siden udgivelsen af Menneskesønnen i 1995, markeret sig som en fremragende formidler af de bibelske fortællinger. Peter Madsen er også kendt for blandt andet tegneserierne om Valhalla og Troldeliv-serien