Simeon og Drengen - et krybbespil

Et anderledes krybbespil for de 10-14-årige

Krybbespil til de 10-14-årige. Forfattet af sognepræst Andreas Thom og digter Ingrid Mejer Jensen. Tre sange komponeret af Kåre Gade. Varighed cirka en time.

Krybbespil er ikke nogen ny opfindelse, specielt ikke for de mindre børn. Men juleevangeliets temaer er jo ikke kun for småbørn. Simeon og drengenhenvender sig til de 10-14-årige, hvor man kan tage fat om de tungere emner: Den forhærdede Kong Herodes, barnemordet i Jerusalem – og kampen imellem lys og mørke.

Simeon og drengen er et poetisk teaterstykke med 3 nykomponerede sange. Det anvender kirkerummet som kulisse og inddrager menighedeni dramaet. Stykket foregår i templet i Jerusalem, hvor den gamle Simeon sidder om natten og oplever hele historien i sine syner. Dramaet viser, at Jesus fødes ind i et samfund i krise, men også et samfund, der rummer et stærkt håb fra de gamle profetier om en bedre fremtid.

30,00

Forfatter: Andreas Thom og Ingrid Mejer Jensen, musik af Kåre Gade
Sidetal: 40 sider
Indbinding: spiralryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-643-5
Mål: A4 størrelse
Udgave: 2010

Med sine hoved-, bi- og statistroller kan det opføres fra cirka 12 deltagere og op, og ud over de direkte medvirkende deltager menigheden med blandt andet udråb og sang. Om inddragelsen af menigheden siger medforfatter Andreas Thom: 

"Det er vigtigt at give tilskuerne fornemmelsen af, at de netop ikke er et publikum, men en aktivt deltagende menighed. Når de selv skal lægge stemme til, så får de fornemmelsen af, at det handler om noget, der griber ind i vores virkelighed lige her og nu"

Krybbespillet kan indstuderes i løbet af 6-8 øvegange, manuskriptet rummer gode råd og vejledning, og stykket kan bruges som en årligt tilbagevendende begivenhed i kirken. 

Se eller spil Josefs sang fra Simeon og drengen

Komponist med teologisk ballast
Melodierne til Simeon og Drengen er skrevet af komponisten og pianisten Kåre Gade. Kåre Gade er desuden teolog. Han er kendt som journalist med kirke og tro som speciale fra DR P1 og Kristeligt Dagblad. Som pianist har Kåre Gade baggrund i den rytmiske musik. Han har i en årrække arbejdet som komponist og orkesterleder, både i egne orkestre og på adskillige danske teaterscener.

Kåre Gade skriver nye salmer med rødder i både folkemusikken og den kirkelige tradition. Han har skrevet nye melodier til salmetekster af blandt andet Lisbeth Smedegaard Andersen, Steen Kaalø og Grundtvig – enkle og sangbare melodier, som er nutidige, men samtidig har tydelige forbindelser til folkevisen og kirkekoralen.

Anmeldelse
Cæcilie Brøndgaard, Kirken i København: 

"Hele det praktiske forløb er meget nuanceret fremstillet og er let at gå til. Både i forbindelse med, hvad skuespillerne og menigheden skal sige og gøre og ikke mindst inspiration til, hvordan det forberedende arbejde kan afvikles. ... "Simeon og drengen - Et krybbespil" giver kant til en gammel historie, der pludselig kommer meget mere til sin ret og også giver tilskueren mulighed for at komme lidt dybere ned i den egentlige tekst. En oplevelse for alle deltagere, som varmt kan anbefales." 

PARTIPRIS VED KØB AF 10 STK 799,95.