Sommerfugl

Kamp og kærlighed i reformationstidens Norden

Norge, 1494: 15 år gammel indgår Ingerd ægteskab med en meget ældre mand. Ingerd skoles i både kærlighed og politik, i alle tænkelige former. Da ægtemanden dør, kastes hun ud i 1520’ernes uro: reformation, personstrid og Unionens opløsning. 

Som Norges førstedame befinder Ingerd sig midt i konflikterne, med sin store formue og yderligere fem gode kort på hånden: sine fem giftemodne døtre. 

Bryllupsnætter, barselsenge, dødslejer og henrettelser. Flygtninge, plyndrende ærkebiskopper, oprør og en verden i hastig forandring. Og så er det oven i købet en sand historie.

Sommerfugl fås også som lydbog og e-bog.

Maria Helleberg (f. 1956) er forfatter til en lang række anmelderroste og succesfulde romaner og er kendt som den historiske romans dronning.

Førpris: 299,95 100,00 kr.

Forfatter: Maria Helleberg
Sidetal: 568 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-892-7
Mål: 15 x 23 cm.

Anmeldelser

Bo Hakon Jørgensen, Kristeligt Dagblad:

"Maria Hellebergs nye store fortælling om reformationstidens kvindeliv er som en gammel krønike ... Stil og fortælling gentager deres mønstre år for år fra 1495 til 1538 – men der er noget besættende ved denne alenlange vedholdenhed i det samme!" Fire stjerner

Caroline Rutter, Magasinet Liv:

"En storladen, detaljeret, passioneret, meget Hellebergsk roman om en stærk kvinde, der får det bedste ud af livet ... Til dig, der elsker en god historisk roman."