Bibelselskabets Pris 2016
Anne Lise Marstrand-Jørgensen får overrakt Bibelselskabets Pris af Bibelselskabets formand Sverri Hammer. Foto: Carsten Lundager.

26.05.2016 Bibelselskabet

Anne Lise Marstrand-Jørgensen modtager Bibelselskabets Pris 2016

Anne Lise Marstrand-Jørgensen modtager Bibelselskabets Pris for sin roman "Dronningen af Saba og Kong Salomon"

Anne Lise Marstrand-Jørgensen modtager Bibelselskabets Pris for romanen Dronningen af Saba og Kong Salomon – en stor og rig fortælling, der samtidig også genskriver og genfortæller den kendte gammeltestamentlige beretning.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har researchet grundigt i og omkring både Det Gamle Testamente og det etiopiske epos Kebra Nagast, og man er i gode hænder hos en fortæller, der mestrer det store format.

Når Anne Lise Marstrand-Jørgensen får netop Bibelselskabets pris, er det for på denne fornemme måde at bidrage til at holde den bibelske fortælling levende, ja, for sit bidrag til den bibelske dannelse hos en bred læserskare. Når man har læst Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman, er man ikke et sekund i tvivl om, at denne bibelske beretning også har noget at sige ind i vores sammenhæng og vores tid.

Selv siger Anne Lise Marstrand-Jørgensen:

”De bibelske fortællinger repræsenterer en kulturel og historisk arv, som vi slet ikke kan komme uden om. Og de giver os en bevidsthed om, hvilken tradition vi er skabt af, og hvor vores rødder har rødder.”

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er født i 1971 og fik i 2009 sit gennembrud med den historiske roman Hildegard. Dronningen af Saba og Kong Salomon er forfatterens seneste udgivelse, den udkom i 2015.

Bibelselskabet har siden 2005 årligt uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende for samfundet. Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian III’s bibel fra 1550. Den er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter og Sigurd Barrett.

Bibelselskabets Pris er finansieret af overskuddet fra salg og udgivelser fra Bibelselskabets Forlag.

Modtagere af Bibelselskabets Pris

2016: Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen

2015: Forfatter Bjarne Reuter 

2014: Musiker Jonas H. Petersen

2013: Teolog og Kierkegaard-forsker Niels Jørgen Cappelørn

2012: Kunstner Arne Haugen Sørensen

2011: Forfatter og projektchef Synne Garff

2010: Musiker og tv-vært Sigurd Barrett

2009: Sognepræst og forfatter Lisbeth Smedegaard Andersen

2008: Professor Kirsten Nielsen

2007: Præst og forfatter Johannes Møllehave

2006: Sognepræst Knud Ove Mandrup

2005: Tegner Peter Madsen