Viviam Vilchez Charvarilla, 5, Nicaragua
Viviam er fem år og fra Nicaragua. Hun er et af de børn, der har fået en børnebibel på hospitalet. Fotos: De Forenede Bibelselskaber

18.10.2021 Synne Garff, international chef

Bibler til verdens børn: Enkelt, vigtigt og livgivende arbejde

Mange fattige kristne forældre ønsker at give deres børn en bibel, men de har ikke råd. Lever man for under 10 kr. om dagen, er det umuligt. 

De Forenede Bibelselskaber arbejder derfor året rundt på at formidle Bibelen både digitalt og på papir i tæt samarbejde med kirker og kristne ngo’er. Imponerende meget lykkes, men lige nu er der store uopfyldte behov i fattige og konfliktramte områder.

Hospital, Nicaragua. Foto: UBS

NICARAGUA: Kræftramte børn styrkes

Igennem mere end 10 år har Rebecca Alfaro stået i spidsen for Bibelselskabets arbejde for at styrke kræftramte børn og deres familier i Nicaragua. 

Sammen med frivillige besøgsvenner styrker Bibelselskabet familier til at fortsætte behandling, de lytter, udviser omsorg, sørger for bedre kost, transport og beder for de syge børn og deres familier. 

Det er opslidende at være pårørende og vidne til et kræftramt barns lidelse. Igennem bøn er de pårørende blevet styrket, så de kan blive ved med at støtte børnene. Og der er selvfølgelig også blevet bedt for børnene. 

Der er stor respekt omkring Bibelselskabets indsats, der notorisk har reddet mange små liv. De gange, børn har tabt kampen til kræft, har Bibelselskabet sørget for, at forældrene har kunnet give barnet en værdig begravelse og har efterfølgende besøgt de efterladte, de er ramt af dyb sorg. 

Igennem årene har der lydt stor ros fra læger og sygeplejersker, som har oplevet, hvordan omsorgen og de konkrete tiltag har givet fornyet livsmod til store og små.

Bibler til verdens børn, Haiti. Foto: UBS

HAITI: Akut behov for trøst

Clovia var 11 år, da jordskælvet ramte i 2010. Hun mistede sin far og har kæmpet for at klare sig under vanskelige forhold. Bibelen har hjulpet hende med at opretholde livsmodet. I august blev Haiti igen ramt af jordskælv, hvor mange mennesker omkom og mistede deres hjem. Det lokale bibelselskab har bedt om hjælp til bibler og bibelsk sjælesorg.

Uganda, blindskrift

UGANDA: Bibelens univers igennem fingrene

Uganda har en rig tradition for bibelarbejde blandt blinde. En gruppe højtspecialiserede konsulenter og oversættere er i gang med flere oversættelser til andre sprog. Der arbejdes også på udgaver af tegnsprog.

Bibler til verdens børn, zimbabwe

ZIMBABWE: Lyden skaber forandring

Analfabeter og børn med synshandicap er store aftagere af Bibelen på lyd. Ofte samles hele familien omkring nogle af de største fortællinger.

Libanon Online børn

LIBANON: Med humor og leg

Bibelselskabet i Libanon har igennem mange år brugt humor og leg til at formidle Bibelen. Klovnen Wissam Rajha (på billedet i midten) fortsatte aktiviteterne under pandemien og den store økonomiske krise, landet befinder sig i. Desuden har bibelquiz i skolerne været en succesfuld måde at engagere de unge mennesker på.

Armenien, bibler til verdens børn

ARMENIEN: Smil i en mørk tid

Krigen mellem Armenien og Aserbajdsjan skabte fornyet behov for bibelsk sjælesorg, også for børn. Det lykkedes midt i en hektisk tid at få trykt en helt ny bog med udvalgte bibelhistorier og nye illustrationer til børn med autisme.

Kenya, bibler til verdens børn

KENYA: De gode nyheder

Good News Bible er et hit i skolerne. Hvert år uddeles der tusindvis af gratis bibler og sælges bibler til en reduceret pris, så fattige børn får adgang til evangeliet.

Cambodia, Asien, bibler til verdens børn

CAMBODIA: Verden åbnes med Bibelen

Læsetræning med Bibelen er meget populært i områder med høj analfabetisme. De Forenede Bibelselskaber er anerkendt af UNESCO for deres læsetræningsprogrammer.

 

Giv bibler til verdens børn i dag!