Muslim beder en bøn.
Muslimsk mand i bøn. Foto: Pixabay

13.06.2016

Brevkassen: Står der ikke i Bibelen, at muslimen er din ven?

Eli vil gerne vide, om det ikke er rigtigt, at der står i Bibelen, at muslimen er din ven. Jørgen S. Nielsen kommer med et svar.

Hej Bibelselskabet

Står der ikke i bibelen, at muslimen er din ven??

Vh

Eli

*********************************

Kære Eli,

Bibelen siger en hel del om 'din næste', mest kendt fra lignelsen om den gode samaritaner i Lukasevangeliet kapitel 10, vers 29-37.

Mere specifikt om muslimer kan Bibelen i sagens natur ikke udtale sig, da islam, som den religion vi kender i dag, først kom frem 600 år efter Kristus, eller ca. 500 år efter de sidste dele af Bibelen blev nedskrevet.

Det betyder ikke, at der ikke er kristne, der siden har udtalt sig inkluderende om muslimer. Allerede i middelalderen var der enkelte kristne teologer, der for eksempel mente, at islams profet Muhammad 'gik i profeternes fodspor'. Siden det 18. århundrede og meget klart fra det 20. har et voksende antal kristne teologer betragtet muslimer som 'venner'.

Der er naturligvis andre, der afviser denne åbenhed.

Med venlig hilsen.

Jørgen

Jørgen S. Nielsen er professor i europæiske islamstudier.

Alle medlemmer af Spørg om Bibelen-panelet svarer på baggrund af deres egen viden og overbevisning.

Har du et spørgsmål til "Spørg om Bibelen"? Send det til spoerg@bibelselskabet.dk.

Det dobbelte kærlighedsbud

Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?« Han sagde til ham: »Hvad står der i loven? Hvad læser du dér?« Manden svarede: »Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din styrke og af hele dit sind, og din næste som dig selv.«

Lukasevangeliet kapitel 10, vers 25-27.