Keld Lauritsen. Foto: Lotte Lyng
Keld Lauritsen er 72 år, pensioneret læge og er gift med en kollega. Sammen har kollegaparret 4 børn og i alt 14 børnebørn. Han nyder pensionisttilværelsen i fulde drag. Foto: Lotte Lyng.

23.08.2018 Tine Hyllested Johannsen

Drevet af den kristne tro

Bibelen er vigtig. Netop derfor er det vigtigt at støtte Bibelselskabets arbejde, mener Keld Lauritsen, som er formand for Helsingør stiftsudvalg

Spørger man Keld Lauritsen, hvorfor han synes, at Bibelselskabets arbejde er vigtigt, falder svaret prompte: ”Kort sagt så er Bibelen vigtig. Der er jo stadigvæk mange mennesker i Danmark, som har behov for at stifte bekendtskab med og forholde sig til eller gå ind i Bibelen. Derfor er det vigtigt at formidle Bibelen på dansk for danskere, ja i hele verden, som Bibelselskabets medarbejdere gør. Jeg er dybt imponeret af deres modige indsats rundt omkring i verden.”



Keld Lauritsen er vokset op i et katolsk hjem på Amager og forklarer, at hans katolske baggrund har haft stor indflydelse på hans liv. Den er på mange måder den egentlige drivkraft bag hans interesse i, at flere får adgang til at høre om Bibelen: ”Det, der driver værket, er jo i bund og grund min kristne tro,” siger han.

Keld Lauritsen agter at fortsætte sit frivillige arbejde for Bibelselskabet

Keld Lauritsen og resten af Helsingør stiftsudvalg bistår Bibelselskabets arbejde nationalt og  internationalt, når de repræsenterer Bibelselskabet ved relevante arrangementer i deres lokalområde. De hjælper med at gøre Bibelselskabet synligt og sælger Bibelselskabets forskellige udgivelser. Salgsoverskuddet bruges til Bibelselskabets projekter blandt udsatte.

Keld Lauritsen sætter stor pris på at være en del af stiftsudvalget. Det giver ham energi at være en del af et fællesskab, som giver ham nye input og gør ham klogere: ”Jeg er en nysgerrig person. Jeg synes for eksempel, at det er interessant at vide, hvad det vil sige at være sognepræst i en folkekirkemenighed. Det er spændende og også nyttigt for udvalgets arbejde at vide, hvad der rører sig i det daglige. Under vores møder i stiftsudvalget taler vi om mange forskellige emner på kryds og på tværs, selvfølgelig med fokus på Bibelselskabet og Bibelselskabets publikationer,” forklarer Keld Lauritsen, der ikke har tænkt sig at stoppe sit engagement foreløbig.

YNDLINGSHISTORIE?

”Historien om den fortabte søn, der vender hjem og modtages af faderen, blev af Pave Frans udpeget til at være symbolet på det barmhjertighedens år, han udråbte sidste kirkeår. I den anledning blev en kopi af Rembrandts maleri, “Den fortabte søn vender hjem”, udstillet i de katolske sognekirker. Historien er en skøn fremstilling af Guds barmhjertighed og de mindre positive, menneskelige følelser af jalousi og misundelse."