Peder Ø. Andreasen. Foto: Carsten Lundager.
"Arbejdet med at fremme bibelbrug er vigtigt, fordi Bibelen rummer svarene på mange af de spørgsmål, vi mennesker går og tumler med", siger Peder Ø. Andreasen, som er ny formand i Bibelselskabet. Foto: Carsten Lundager.

20.09.2018 Pressemeddelelse

Erfaren erhvervsmand er ny formand for Bibelselskabet

Tidligere administrerende direktør Peder Østermark Andreasen er ny formand i Bibelselskabet. Udover at have stærke kompetencer fra sin erhvervskarriere har han også gennem flere år været aktiv i den kirkelige organisationsverden

Det er en erfaren mand med stærke kompetencer inden for organisation og erhverv, som Bibelselskabets bestyrelse har valgt som ny formand.

Peder Østermark Andreasen er uddannet cand. oecon. fra Aarhus Universitet. Han har senest været administrerende direktør for Energinet.dk, hvor han gik af tidligere på året. Før det har han bl.a. været direktør for forretningsudvikling og IT i ATP, direktør i TDC samt økonomichef i Jydsk Telefon. International erfaring har Peder Ø. Andreasen ikke mindst fra posten som præsident for European Network of Transmission System Operators for Electricity, et hverv han bestred indtil for nylig. Peder Ø. Andreasen, 63 år og bosat i Vejle.

Peder Ø. Andreasen har i mange år også været aktiv i den kirkelige organisationsverden. Han sidder i bestyrelsen for Dansk Armeniermission og har desuden tidligere været bestyrelsesmedlem i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og bestyrelsesformand for Kristelig Handicapforening. Peder Ø. Andreasen har været medlem af Bibelselskabets bestyrelse siden 2014.

Om Bibelselskabet siger Peder Ø. Andreasen:

”Bibelselskabet er en betydningsfuld institution i Danmark, og arbejdet med at fremme bibelbrug er vigtigt, fordi Bibelen rummer svarene – og perspektiverne – på mange af de spørgsmål, vi mennesker går og tumler med. Bibelselskabets indsats såvel i Danmark som uden for landets grænser er markant, og jeg glæder mig til at bidrage med den erfaring, jeg har fra mit arbejde i store organisationer i ind- og udland. Jeg ser frem til samarbejdet i bestyrelsen samt med Bibelselskabets dygtige medarbejdere og ledelse. Særligt spændende – og udfordrende – bliver arbejdet med den nye oversættelse af Bibelen til nudansk.”

Peder Ø. Andreasen afløser ledelseskonsulent Sverri Hammer som Bibelselskabets formand. Sverri Hammer har valgt at trække sig fra formandsposten af arbejdsmæssige grunde, men fortsætter som bestyrelsesmedlem.