Bodil Jørgensen. Foto: Les Kaner.
Ved arrangementet i Aarhus Domkirke vil Bodil Jørgensen læse tekster, som betyder noget særligt for hende. Foto: Les Kaner.

14.02.2019 Af Thomas Godsk Larsen

Hør Bodil Jørgensens favoritter fra Bibelen

Den 7. marts læser skuespiller Bodil Jørgensen højt fra Bibelen i Aarhus Domkirkes imponerende rum. Bibelselskabets stiftsudvalg i Aarhus står bag arrangementet

Bodil Jørgensen er kendt som en fremragende fortæller, og derfor glæder det medlem af Bibelselskabets stiftsudvalg i Aarhus, Louise Højlund, at skuespillerinden har sagt ja til at læse op fra Bibelen i Aarhus Domkirke. Louise Højlund ser det samtidig som en anledning til at styrke den mundtlige formidling af Bibelen:

”Mange læser aldrig i Bibelen, nogle møder Bibelen som læst tekst, f.eks. når vi hører søndagens tekst i kirken som et brudstykke ud af en større sammenhæng. Jeg tænker, det kan noget helt særligt, når vi får formidlet fortællinger fra Bibelen, der dels er personligt forankret i den, der fortæller, dels, at det sker med en stemme, der taler her og nu og skaber et fællesskab lige dér, hvor den lyder – hvor alle hører det samme samtidig.”

Bodil Jørgensens vælger selv teksterne

Bodil Jørgensen har fået frit valg til at vælge de bibeltekster, hun vil læse op. Udgangspunktet er, at hun vælger tekster, som betyder noget særligt for hende, fortæller Louise Højlund, der forventer, at arrangementet bliver et tilløbsstykke:

 ”Bodil Jørgensen er elsket som få, og hun taler direkte ind i menneskers hjerter. Vi lytter, og hendes stemme, som vi kender, gør fortællingerne nærværende. Jeg tror, man bliver glad og fri og let af at komme og høre Bodils yndlingshistorier fra Bibelen, og måske man også bliver inspireret til at gå hjem og finde egne yndlingssteder i Bibelen.”

Bibelselskabets stiftsudvalg i Aarhus har tidligere lavet fortællearrangementer i Aarhus Domkirke, og Louise Højlund regner med, at udvalget vil lave flere oplæsningsarrangementer i fremtiden:

”Vi i udvalget er alle optaget af Bibelens fortællinger og vi vil gerne dele vores begejstring. Det er dette arrangement et udtryk for. Bibelen er bogen, der bliver ved med at give nye tanker og indsigter, berøre og overraske. I mødet med den sættes vi på en eller anden måde på sporet af Gud, og vi glæder os til at slå os ned under hvælvingerne i Aarhus Domkirke og lade fortællingerne samle os", slutter Louise Højlund.

Om arrangementet

Skuespiller Bodil Jørgensen læser ved fyraftenstide tekster højt fra Det Gamle og Det Nye Testamente i både tidligere og spritnye oversættelser. Det sker midt i Aarhus Domkirkes imponerende rum. Kom og få en stor fortælleoplevelse! Der er gratis adgang.

Tid: 7. marts 2019 kl. 17.00
Sted: Aarhus Domkirke

Bibelen i brunt ægte skind og med guldsnit

En klassisk luksusbibel i ægte brunt skind. Bibelen er i mellemformat
Bibelen_mellem_brun
999,95

Sidetal: 1440 sider
Indbinding: Indbundet i ægte brunt skind
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-774-6
Mål: 16,5 x 22 cm
Andet: Med 2 læsebånd