Højskole Silkeborg
Et højskolekursus med Bibelselskabet og Silkeborg Højskole byder på både foredrag, udflugter, højskolesang, god mad og nye bekendtskaber.

14.01.2016 Thilde Thordahl Andersen

Kursist: Jeg kan varmt anbefale at tage med Bibelselskabet på højskole

Til juni kan du igen tage på højskolekursus med Bibelselskabet. Tidligere højskolekursist Marianne Thorhauge fortæller her om, hvorfor sådan et kursus er den perfekte ferieoplevelse

Den 19.-25. juni 2016 afholder Bibelselskabet og Silkeborg Højskole endnu engang sommerkursus - denne gang under overskriften Bibelen - kunst, kultur og kærlighed.

Sidste år deltog Marianne Thorhauge, der til daglig er forlagsredaktør, i Bibelselskabets sommerkursus Bibelen - billeder og budskaber, og hun anbefaler varmt at tage med:

"Det var en virkelig interessant oplevelse, der levede helt op til mine forventninger," fortæller hun.

Marianne Thorhauge interesserer sig for Bibelen og emner som teologi, filosofi, psykologi og ledelse, og hun valgte sidste år Bibelselskabets sommerkursus for at blive klogere på de emner.

Også foredrag med kunstner Maja Lisa Engelhardt lokkede, og Marianne Thorhauge fik indfriet sine forventninger, men fik også overraskelser med på vejen:

"Erling Tiedemann var fremragende. Han fortalte i sin egenskab af tidligere formand for Det Etiske Råd om, hvad etik er, og hvad vi kan bruge det til i det daglige. Han var en meget dygtig formidler af et svært tilgængeligt emne, og jeg er glad for, at jeg nåede at opleve ham."

Ifølge Marianne Thorhauge er et sommerkursus meget mere end foredrag. Det er også den gode mad, de dygtige kursusledere, udflugter i vidunderlig natur omkring Silkeborg Højskole og ikke mindst samværet med andre mennesker, der tæller.

"Det er en stor oplevelse at møde mennesker, man aldrig har mødt før, med et åbent sind. Alle har noget til fælles - nemlig emnet, vi mødes om, og det gør det let at tale med folk. Du er sammen med folk 24 timer i døgnet. I spiser sammen, går tur sammen og diskuterer oplæggene med hinanden. Så hvis du er indstillet på det, kan du virkelig lære folk at kende," siger hun og afslutter:

"Det er den perfekte måde at holde ferie på!"

Kom med på højskole

Bibelen - kunst, kultur og kærlighed er en uges fokus på Bibelen som fortællingen om menneske og Gud, om sprog, kunst, poesi, skønhed og etik. Kurset er et samarbejde mellem Silkeborg Højskole og Bibelselskabet, og blandt foredragsholderne er Charlotte Rørth, Christian Mejdahl og Esben Hanefelt Kristensen.

Marianne Thorhauge

Marianne Thorhauge deltog sidste år i Bibelselskabets sommerkursus på Silkeborg Højskole og kan varmt anbefale at bruge en uge af sommeren i selskab med Bibelen og en masse nye bekendtskaber.

Marianne Thorhauge er til daglig forlagsredaktør.