Foto: Les Kaner
Ida Auken overrækker stafetbuketten til sin barnepige - som giver den videre til en tredje. Dermed spredes Bibelselskabets kampagne til fordel for kræftsyge børn på en smuk måde. Foto: Les Kaner

Miljøministeren sendte påskebuket på farten

Bibelselskabets kampagne til fordel for kræftramte børn skydes i gang i denne uge. Miljøminister Ida Auken var den første til at tage imod en buket, der blev sendt videre sammen med budskabet om de kræftramte børn

Håbet kan ofte være svært at få øje på, når man som kræftsyg bor langt fra behandlingsmuligheder i et fattigt land i Mellemamerika. Det er realiten for mange af Nicaraguas syge børn, hvis håb er at blive behandlet på landets eneste hospital for kræftramte børn.

Bibelselskabets kampagne 'Få håbet til at gro hos kræftramte børn' skal gøre det muligt for Nicaraguas bibelselskab at hjælpe børnene med:

• Transport til hospitalet
• Sund kost
• Besøgsvenner
• Børnebibler

For at gøre opmærksom på kampagnen har Bibelselskabet sat en buket blomster på vandring - med information om projektet i Nicaragua. Ida Auken fik som den første en buket og gav den straks videre til sin barnepige Camilla Kybele Hansen.

Som ung boede Ida Auken selv i Nicaragua. Her gravede hun grøfter på landet hos en bondefamilie og kloakker i et slumkvarter i Managua:

"Det er et af Mellemamerikas fattige lande. De har jo ingenting. Jeg ved hvor lidt de har, og oven i det at være ramt af sygdom; det må være et ubeskriveligt vanskeligt liv", udtaler Ida Auken.

Projektet har allerede hjulpet mange børn, men der er behov for flere midler, hvis det skal fortsætte.

Ida Auken om kampagnen for kræftramte børn:

"De har jo ingenting. Jeg ved hvor lidt de har, og oven i det at være ramt af sygdom; det må være et ubeskriveligt vanskeligt liv."