Beulah besøger migrantkvinder med Bibelen. Foto: Synne Garff
Indiske Beulah (tv.) besøger denne gruppe migrantkvinder hver uge. De deler deres sorger med hinanden og spejler deres liv i de bibelske fortællinger på telugu; et sprog, der tales i det sydøstlige Indien. Foto: Synne Garff

Synne Garff, international chef

Præstepar på vigtig mission i Bahrain

Præsteparret Beulah og Sreenivas Karunakar har taget migrantarbejdere fra Indien under deres vinger. De fleste har hindu-baggrund, konverterer, bliver bibelambassadører og planter selv menigheder

BAHRAIN: Når mørket falder på, vender migrantarbejderne med de fysisk krævende jobs tilbage til deres tætpakkede værelser, hvor de typisk bor seks-otte sammen. Beulah fra Hebronkirken skal ud og besøge en gruppe indiske kvinder. Køkkenet er småt, maden tilberedes derfor i soveværelset, på gulvet. De 10 kvinder deles om et toilet, månedslønnen er under 1000 kroner, så der spares på alt for at kunne sende så meget hjem som muligt.

På besøg med Bibelen

Beulah har Bibelen under armen, hver uge tager hun på besøg, gerne oftere, hvis der opstår særlige behov. De synger, lytter til hinanden og vender med udgangspunkt i Bibelens fortællinger det ensomme liv i udlændigheden. Alle kvinderne har børn, som passes af manden eller familien. En enkelt kvinde er så heldig at have sin mand og børn med. Kvinderne ser deres børn hvert andet år: ”Jeg håber ikke, mine børn får det liv, jeg har,” siger en af kvinderne stille, mens de andre nikker, og tavsheden breder sig. 

Indisk kvinde, migrantarbejder. Foto: Synne Garff
Den unge kvinde på billedet ofrer sig, for at familien i Indien kan få et bedre liv. Hun ser sine to børn hvert andet år. På værelset bor hun sammen med fem andre kvinder. Alle hendes ejendele befinder sig på den nederste køjeseng. Foto: Synne Garff

Arbejderne ofrer sig, så børnene i hjemlandet kan få det liv, de aldrig selv fik. I denne tilværelse, som er monoton og ofte præget af ydmygelser, bliver Bibelen en åbning til en helt ny verden fuld af venskab, fællesskab, glæde, latter, kærlighed og mening. Det gælder disse kvinder. Og mænd, for mens Beulah besøger denne kvindegruppe, er hendes mand på besøg i en labor camp for mænd.

Indiske Beulah besøger denne gruppe migrantkvinder hver uge. De deler deres sorger med hinanden og spejler deres liv i de bibelske fortællinger på telugu; et sprog, der tales i det sydøstlige Indien.

Fakta om Bahrain

• Befolkning på ca. 1.4 mio.



• 53 % er migrantarbejdere. De lavestlønnede kommer fra Indien, Nepal, Pakistan, Filippinerne, Kenya og Etiopien.



• Den officielle religion er islam. 70,2 % af den samlede befolkning er muslimer, mens kristne udgør 10,2 %. Blandt statsborgere er 99,8 % muslimer.

• Regeringen er ledet af sunni-muslimer; størstedelen af befolkningen er shia-muslimer.

• Olieproduktion og raffinering tegner sig for mere end 60 % af Bahrains eksportindtægter, 70 % af de offentlige indtægter og 11 % af BNP. Andre store økonomiske aktiviteter er produktion af aluminium.



• Bibelselskabet i Golf-området arbejder i syv lande: Kuwait, Bahrain, Qatar, Oman, Forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien og Yemen. Bibelselskabet har 18 bibelcentre i regionen.