Silkeborg Højskole 2019. Foto: Jacob Zakarias Eyermann.
God højskole er at mødes i samtale. Foto: Jacob Zakarias Eyermann.

21.06.2019

Sang og samtale åbner Bibelen på sommerhøjskole

I denne uge afholder Bibelselskabet og Silkeborg Højskole for syvende gang sommerhøjskole om Bibelen. Højskoleformen med sang og samtale giver noget ekstra til mødet med de bibelske tekster

Bibelselskabet afholder i denne uge igen et højskolekursus på Silkeborg Højskole med sang, foredrag, udflugter og gudstjeneste. Kurset inviterer kunstnere, forfattere, præster, debattører og eksperter ind, som alle er levende optaget af Bibelens fortællinger. I år er det syvende gang, der er sommerkursus om Bibelen på Silkeborg Højskole. 

"Vi er alle optaget af de tekster, der har formet os og den kultur, vi er en del af og det er god højskole at mødes i en samtale om, hvad teksterne betyder for os i dag", siger Jacob Zakarias Eyermann, forstander på Silkeborg Højskole. 

På kurset i år møder kursisterne blandt andet billedkunstner Maja Lisa Engelhardt, sognepræst og forfatter Kristian Bøcker, forfatter Malene Fenger-Grøndahl, højskolelærer Christian Hjortkjær og Bibelselskabets generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen. 

Birgitte Stoklund Larsen siger om at holde bibelhøjskole:

”Sang og samtale giver lidt ekstra til mødet med de bibelske tekster og temaer, så højskole og bibel passer godt til hinanden.”