De kristne i Egypten har været hårdt ramt efter præsident Mursis fald. To af Det Egyptiske Bibelselskabs boghandler og næsten 100 kirker blev hærget og brændt ned i efteråret. Foto: Bibelselskabet.
De kristne i Egypten har været hårdt ramt efter præsident Mursis fald. To af Det Egyptiske Bibelselskabs boghandler og næsten 100 kirker blev hærget og brændt ned i efteråret.

Verdens forfulgte kristne

Verden over lever kristne som religiøst mindretal. De bliver forfulgt og jaget på flugt på grund af deres tro

For nogle betyder mødet med Bibelen nyt liv, for andre bliver mødet med Bibelen ulykkeligvis deres død. Kristne trues og slås ihjel på grund af deres tro. Brutaliteten mod de kristne i Mellemøsten og Nord- og Centralafrika er taget til.

I nogle lande er forfølgelsen så voldsom, at det er farligt og næsten umuligt at være bibelselskab. Bibeloversættere arbejder ofte under skærpede sikkerhedsregler, de arresteres og tør ikke mødes, men må kommunikere via Skype. IS, Boko Haram og al-Shabaab er blot nogle af de terrororganisationer, der udgør en risiko for de kristne. Bibelselskabet hjælper med bl.a. husly, mad, beskyttelse, bibler og fortalervirksomhed.

IRAK

Livet for de kristne i Irak er blevet markant forværret de sidste ti år. Mere end en halv million kristne har forladt landet.

 

JORDAN

Tusinder af syriske flygtninge opholder sig i Jordan, hvor især konvertitter lever livet farligt.

 

SYRIEN

Khachik Ghazarian, der blev kidnappet af islamister, bad om Guds nåde.

 

TYRKIET

Tyrkiet er i undtagelsestilstand og situationen for de kristne er forværret. Der er under 100.000 kristne tilbage ud af landets befolkning på 77 millioner.

 

QATAR

Med den massive indvandring af migrantarbejdere er kristendommen kommet til Qatar.

Forfulgte kristne

  • 75 % af verdens religiøst forfulgte er kristne*
  • For hundrede år siden var der 20 % kristne i Mellemøsten. I dag mener man, at der er under 5 %

*På verdensplan lever der 2,2 milliarder kristne, 1,6 milliarder muslimer og 1 milliard hinduer. Kilde: Pew Research Center