Med rank ryg – En fortælling om tro og moderskab er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb. Om at bære liv og føde børn. Om at være mor og miste en søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg.

Bogens personlige fortælling peger frem mod aktuelle debatter om køn og ligeværd og vil vække genkendelse og eftertanke hos læsere uanset køn.

En smertefuld bog fuld af håb.

Med rank ryg findes også som lydbog og e-bog.

249,95

Forfatter: Charlotte Rørth
Sidetal: 192 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-223-0
Mål: 13,5 x 21 cm.

Charlotte Rørth (f. 1962) er forfatter og journalist, gift og mor til tre. Hun debuterede i 2015 med Jeg mødte Jesus, der blev en bestseller i flere lande. Siden fulgte Vi mødte Jesus (2017) og Gud, du er jo lige her (2019). Hendes bøger er kendetegnet ved stort nærvær og journalistisk integritet. Som forfatter og foredragsholder har hun været med til at ændre betingelserne for den offentlige samtale om tro og kristendom.

Anbefalinger

Lisbeth Smedegaard Andersen, teolog og forfatter:
En smuk og meget personlig bog om tro og kvindeliv … viser, at Jesus i sine møder med kvinder suverænt satte sig ud over samtidens patriarkalske holdning og mødte kvinderne som ligeværdige mennesker.

Peter Skov-Jakobsen, biskop:
Når man læser Charlotte Rørth forstår man, hvorfor Bibelen er en klassiker, som hele tiden gør sin tilhører visere på døden og livet.

Liselotte Horneman Kragh, teolog og forfatter:
Charlotte Rørth væver stærkt og uafrysteligt sit levede kvindeliv sammen med Bibelens komplekse, mangelagede univers.

Niels Henrik Gregersen, professor i teologi:
Charlotte Rørth fortæller om en kvindekrops erfaringer, der finder genklang og råstyrke i Bibelens figurer … gør både godt og ondt i læseren.

Suzanne Brøgger, forfatter:
Det, der engang hed ”synd”, som de færreste vil vedkende sig i dag, aktualiserer Charlotte Rørth så smukt som den byrde det er at bære det ubærlige.