Forfulgte kristne. Foto: Jeremiah Castelo / Shutterstock.
Foto: Jeremiah Castelo / Shutterstock.

01.06.2022 Pressemeddelelse

80.000 kristne oplevede forfølgelse i 2020

Ny rapport giver perspektiver på religionsfrihed og forfølgelse af kristne

Over hele verden forfølges religiøse minoriteter på grund af deres tro. Det gælder også kristne, som på verdensplan anslås for den mest forfulgte gruppe. Ny rapport fra Tænketanken for Forfulgte Kristne undersøger forfølgelsens karakter og omfang: Hvad er grundene til forfølgelsen? Hvor udbredt er den? Hvor går udviklingen hen?

Rapporten undersøger forfølgelsens omfang med særligt fokus på brugen af teknologi til begrænsning og overvågning af religiøse grupper. På baggrund af troværdig dokumentation belyser rapporten, hvordan det står til med tros- og religionsfriheden i udvalgte lande, og hvad dette betyder for forfølgelsen af kristne. Rapporten fremhæver konkrete eksempler fra Kina, Pakistan, Qatar, Mellemøsten og Rusland.

Tænketanken håber med denne rapport at kunne bidrage til udbredelse af viden om de religiøst forfulgte.

Citat fra forordet

Med bidrag af Karsten Nissen, Jonas Adelin Jørgensen, Kathrine Lilleør, Bent Dahl Jensen, Birger Riis-Jørgensen, Synne Garff, Anders Jerichow og Thomas Bjerg Mikkelsen.

Om Tænketanken

Tænketanken for Forfulgte Kristne samler mennesker med en særlig viden om internationale og nationale samfundsforhold, teologi og medier til et samarbejde om at formidle den viden, som er en forudsætning for realiseringen af trosfrihed for alle. Tidl. biskop Karsten Nissen er formand.

Se mere på www.tffk.dk

Forfølgelsens omfang

Perspektiver på forfølgelse af kristne og religionsfrihed
forfølgelsens
39,95

Forfatter: Thomas Bjerg Mikkelsen (red.)
Sidetal: 52 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabets Forlag
Varenummer: 978-87-7232-253-7
Mål: 17 x 24 cm.