Anne Linnet
Anne Linnet sang Størst af alt er kærlighed er den tredje af tolv sange skrevet af forskellige kunstnere, som udkommer i anledning af Bibelselskabets jubilæum. Foto: L. Drori/Bibelselskabet.

30.03.2014 Silke Bock

Anne Linnet dykker ned i Bibelen

Hun er elsket af både unge og gamle, og nu har en af landets absolut bedst kendte kunstnere udvidet repertoiret. Anne Linnet har nyfortolket en bibeltekst.

Hun er en af de få, der gennem årtier har holdt sig på toppen af den danske musikscene. Hun har udgivet det ene toneangivende album efter det andet, og nu sætter Anne Linnet tekst og toner til en af Bibelens bedst kendte passager med et nummer, inspireret af Paulus' Første Brev til Korintherne kapitel 13.

Den kendte tekst, der slutter med ordene ”Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden”, er blevet til en sang med titlen Størst af alt er kærlighed. Sangen er, ifølge Anne Linnet, en hyldest til kærligheden. Både den, der findes mellem to mennesker, der elsker hinanden, mellem forældre og børn eller den kærlighed, man kan have til det samfund, man er vokset op i.  

”Korintherbrevet taler om kærlighedens væsen, og det er jo meget af det brændstof, man skriver på som komponist. Der er så mange vinkler, så mange måder at se kærligheden på,” siger hun. ”På den måde er det en kærlighedssang til selve kærlighedens væsen.”

Størst af alt er kærlighed udkommer 31. marts som en del af Lydspor fra Bibelen. Her fortolker 12 kendte kunstere hver deres bibeltekst. Sangene udkommer i løbet af 2014, i anledning af at Bibelselskabet fylder 200 år, og samles til november i et album. For Anne Linnet var det let at sige ja til at medvirke i projektet. 

”Det er et fint initiativ at få nogle kunstnere til at skrive sange. Opdatere udtrykket. Følge med tiden. Da jeg blev spurgt, trak det i en masse ting i mig,” fortæller hun.

På bibelselskabet.dk/lydspor kan Anne Linnets sang høres GRATIS i en måned efter udgivelsen, købes via iTunes og høres via streamingtjenester. Overskuddet fra Lydspor fra Bibelen går til et projekt, der hjælper HIV-ramte børn i Swaziland.

Anne Linnet.
Foto: L. Drori/Bibelselskabet.

Lydspor fra Bibelen

Anne Linnets sang Størst af alt er kærlighed er en del af musikprojektet Lydspor fra Bibelen, hvor 12 kunstnere har fået frie hænder til at tolke hver deres centrale bibeltekst. 

Anledningen er Bibelselskabets 200 års jubilæum.

Albummet Lydspor fra Bibelen kan forudbestilles i netbutikken.

Læs mere om musikprojektet Lydspor fra Bibelen.