Anders Roland. Pressefoto.
Folkemusiker og sangskriver Anders Roland har sat musik til ni tekster fra nyoversættelsen af Salmernes Bog. Pressefoto.

10.03.2020 Bibelselskabet

Bibelen 2020 kan også synges

Folkemusikeren Anders Roland har sat musik til Herren er min hyrde fra "Tak" – nyoversættelsen af Salmernes Bog fra Bibelen 2020. Her kan du frit downloade noderne til salmen, og fx bruge den i forbindelse med markering af den nye bibeloversættelse

Kirker og andre har nu mulighed for også at synge Bibelen 2020. Folkemusikeren Anders Roland har nemlig sat musik til Salme 23, Herren er min hyrde, fra Salmernes Bog i Bibelen 2020. Herunder kan du frit downloade salmen. Den kan fx fremføres af kirkens kor evt. med menigheden på omkvædet:

Download noder til Herren er min hyrde

Klik her for at lytte til Herren er min hyrde med Anders Roland

Del af en større udgivelse

Herren er min hyrde er også titlen på et nyt kirkemusikalsk værk af Anders Roland, der senere på året udgives på musikforlaget Olafssongs. Det består af ni sange for lige stemmer (3-stemmigt pigekor) med klaverakkompagnement. Teksterne stammer fra Tak, nyoversættelsen af Salmernes Bog i Bibelen 2020.

Ideen er ikke at lave nye salmer til almindelig fællessang, men at lave ny, kirkelig kormusik i et populært folkemusik- og visepræget tonesprog. Sangene kan bruges enkeltvis – eller de kan danne rammen om en musikgudstjeneste med læsninger fra Bibelen 2020.