Bibelen genfortalt af Ida Jessen - anmelderstjerner

22.02.2023 Pressemeddelelse

Bibelen genfortalt i romanform

Nu udkommer Ida Jessens populære og anmelderroste genfortælling af Bibelen i en udgave målrettet voksne og unge

Ida Jessen er en af landets mest betydningsfulde forfattere. Hun har skrevet romaner, noveller og børnebøger og har modtaget flere priser for sit forfatterskab, herunder De Gyldne Laurbær, Blixenprisen og DR Romanprisen. Midt i rækken af udgivelser står en passioneret genfortælling af Bibelen, Bibelhistorier, der udkom i 2016 med illustrationer af Hanne Bartholin. Dengang fortalte Ida Jessen, hvordan hendes arbejde med at genfortælle Bibelen gav hende et mere nuanceret billede af, hvad de gamle skrifter har at sige:

”Da jeg sagde ja, kunne jeg slet ikke vide, hvor spændende det rent faktisk blev.”

Nu udkommer teksten i en let revideret udgave i romanform. Nem at læse, dyb og rig og ikke mindst mundret og elegant fortalt. Genfortællingen indeholder Bibelens kernefortællinger og falder som 29 kapitler: 14 med historier fra Det Gamle Testamente og 15 fra Det Nye Testamente, der tilsammen udgør en helstøbt og sammenhængende fortælling:

”Jeg har rettet min lygte en vej, hvor Gud er hovedpersonen i Det Gamle Testamente. I Det Nye Testamente overlader han pladsen til sin søn, som kan komme tættere på menneskene.”

Ida Jessens gendigtning af de bibelske fortællinger har høstet stor anmelderros: ”En gylden nøgle til det bibelske univers,” hed det blandt andet hos en anmelder, som begejstret konstaterede, at historierne er ”fortalt til både børn og voksne”. Den opmuntring har Bibelselskabet nu taget op med udgivelsen af en tekstbogsudgave målrettet voksne og unge.

Bibelen genfortalt af Ida Jessen

Anmelderrost genfortælling af Bibelen for voksne og unge
Bibelen genfortalt af Ida Jessen - rendering
249,95

Forfatter: Ida Jessen
Sidetal: 256 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-277-3
Mål: 12,5 x 20 cm.