Bibelen genfortalt af Ida Jessen

Anmelderrost genfortælling af Bibelen for voksne og unge

Læs, hvordan det går Gud og menneskene i Ida Jessens populære og anmelderroste genfortælling af Bibelen i romanform. Nem at læse, dyb og rig, mundret og elegant fortalt.

Genfortællingen indeholder Bibelens kernefortællinger og falder som 29 kapitler: 14 med historier fra Det Gamle Testamente og 15 fra Det Nye, der tilsammen udgør en helstøbt og sammenhængende fortælling. ”En gylden nøgle til det bibelske univers,” som en anmelder begejstret konstaterede, ”fortalt til både børn og voksne”.

Teksten er en let revideret udgave af teksten til Bibelhistorier (2016). Her er den udgivet i en form målrettet voksne og unge. En oplagt gave til konfirmanden eller romanlæseren.

Fås også som lydbog.

249,95

Forfatter: Ida Jessen
Sidetal: 256 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-277-3
Mål: 12,5 x 20 cm.

Ida Jessen (f. 1964) har skrevet romaner, noveller og børnebøger. Hun har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab, herunder De Gyldne Laurbær, Blixenprisen, Kritikerprisen og DR Romanprisen. Hun har to gange været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og hendes bøger er oversat til flere sprog. Medvirkede desuden ved oversættelsen af Salmernes Bog til Bibelen 2020.

Anmeldelser

Louise Heldgaard Bylund, Kirke.dk:

"Ida Jessens genfortællinger er gribende og rørende, uanset hvor velbevandret man allerede er i bibelhistorierne. Sjældent har man i sådan grad kunne sætte sig ind i Kain og Jobs frustrationer på kanten af håbløshed, Marias moderlige bekymringer, og Peters konstante forsøg på at få greb om den virkelighed, Jesus præsenterer ham for. Den nye romanudgivelse af teksterne til voksne viser, at teksterne netop kommer til sin ret, når læsernes alder og reflektionsniveau kan modsvare teksternes dybde ... Bibelen genfortalt af Ida Jessen kan varmt anbefales til natbordet og gavebordet, til togrejsen, i læseklubben, og som højtlæsning til unge og voksne i både kirke og hjem."

Allan Poulsen, Religion (Religionslærerforeningens fagblad):

"Ida Jessen er ikke uden grund en af vores mest anerkendte skønlitterære forfattere ... højkvalitetseksempel på bibelgenfortælling"

Merete Trap, lektørudtalelse:

"Denne virkelig fine samling af bibelfortællinger har en stor styrke i sin tilgængelighed og nutidighed. Sproget er let og flydende ... En lille perle, hvor Ida Jessen har været tro mod de velkendte bibelhistorier, men også har formået at gøre dem til sine egne."

Lars Lindgrav Sörensen, Præsteforeningens Blad:

"De 29 valgte bibelhistorier afløser hinanden som perler på en snor, og hurra!, det er lykkedes Ida Jessen at gøre de nytestamentlige historier lige så vilde og spændende som de gammeltestamentlige. En sand bedrift ... sproget er afvekslende og spændstigt og taler ikke ned til voksne og børn på noget tidspunkt ... Bogen anbefales til brug overalt i kirke og hjem"

Sprint Aagaard Korsholm, Impuls:

"Sproget er letlæst og levende ... Det kan [...] mærkes, at det er en god forfatter, der skriver, for eksempel i de elegante indfletninger af stof fra andre dele af Bibelen"

Karen Møldrup Rasmussen, Bogblogger.dk:

"Man er godt underholdt ... Ida Jessen skriver i et flot flydende sprog, som hiver en med ind i fortællingen."

Kirsten Krog, Udfordringen:

"Bogen befinder sig et sted midt mellem en egentlig bibelhistorie og en skønlitterær bog ... en god balance mellem at være tro overfor teksten og så skrive fortællende. Der er flere eksempler på gode gendigtninger, der virkelig gør fortællingerne levende, for hun skriver godt."