Bibelen genfortalt af Ida Jessen

Anmelderrost genfortælling af Bibelen for voksne og unge

Læs, hvordan det går Gud og menneskene i Ida Jessens populære og anmelderroste genfortælling af Bibelen i romanform. Nem at læse, dyb og rig, mundret og elegant fortalt.

Genfortællingen indeholder Bibelens kernefortællinger og falder som 29 kapitler: 14 med historier fra Det Gamle Testamente og 15 fra Det Nye, der tilsammen udgør en helstøbt og sammenhængende fortælling. ”En gylden nøgle til det bibelske univers,” som en anmelder begejstret konstaterede, ”fortalt til både børn og voksne”.

Teksten er en let revideret udgave af teksten til Bibelhistorier (2016). Her er den udgivet i en form målrettet voksne og unge. En oplagt gave til konfirmanden eller romanlæseren.

249,95

Forfatter: Ida Jessen
Sidetal: 256 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-277-3
Mål: 12,5 x 20 cm.

Ida Jessen (f. 1964) har skrevet romaner, noveller og børnebøger. Hun har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab, herunder De Gyldne Laurbær, Blixenprisen, Kritikerprisen og DR Romanprisen. Hun har to gange været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og hendes bøger er oversat til flere sprog. Medvirkede desuden ved oversættelsen af Salmernes Bog til Bibelen 2020.

Anmeldelse

Louise Heldgaard Bylund, Kirke.dk:

"Ida Jessens genfortællinger er gribende og rørende, uanset hvor velbevandret man allerede er i bibelhistorierne. Sjældent har man i sådan grad kunne sætte sig ind i Kain og Jobs frustrationer på kanten af håbløshed, Marias moderlige bekymringer, og Peters konstante forsøg på at få greb om den virkelighed, Jesus præsenterer ham for. Den nye romanudgivelse af teksterne til voksne viser, at teksterne netop kommer til sin ret, når læsernes alder og reflektionsniveau kan modsvare teksternes dybde ... Bibelen genfortalt af Ida Jessen kan varmt anbefales til natbordet og gavebordet, til togrejsen, i læseklubben, og som højtlæsning til unge og voksne i både kirke og hjem."