/media/4195
”Kærlighed”, ”lys”, ”glæde”, ”håb” og ”fred” er blandt de hyppigst søgte ord i Bibelen Online i 2020. Foto: Bibelselskabet

01.06.2021 Thomas Godsk Larsen

Bibelselskabet gør en forskel - også i Danmark

Det Danske Bibelselskab var blandt de første i verden af sin slags. Ud over opgaven med at udgive Bibelen i autoriseret oversættelse, tæller aktiviteterne i dag både kurser, forlagsvirksomhed, netboghandel, indsamlinger, bibellæseplaner, online aktiviteter og bladudgivelser.

”Hvor lang tid er Adam alene i Edens Have?” Spørgsmålene om Bibelen når vidt omkring i Bibelselskabets online brevkasse, hvor skole- elever, gymnasier og bare almindeligt nysgerrige stiller spørgsmål om Bibelen. Brevkassen er ét af Bibelselskabets gratis online tilbud, som flere og flere danskere bruger.

Bibelselskabet digitalt og på papir

I 2020 havde Bibelen Online over 3 millioner sidevisninger på pc’er, iPads og mobiltelefoner, og der søges flittigt på ord og skriftsteder – blandt de mest hyppige ord i søgefeltet på bibelselskabet.dk finder vi ”kærlighed”, ”lys”, ”glæde”, ”håb” og ”fred”. På sociale medier som Facebook læser de knap 13.000 følgere om nye bogudgivelser, får et bibelvers med på vejen og deltager i konkurrencer.

Vil man være sikker på at få det hele med, kan man abonnere på et af Bibelselskabets nyhedsbreve, og er man særligt interesseret i det internationale arbejde, ja, så kan man kvit og frit abonnere på et elektronisk nyhedsbrev eller bladre videre i Bibelen og Verden. I bladet fortæller vi bl.a. om, hvordan bibelsk sjælesorg lindrer og hjælper i verdens brændpunkter. Også i Danmark vinder metoden frem, og i dag uddanner Bibelselskabet præster i bibelsk sjælesorg i samarbejde med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Bibelen 2020 er nu trykt i mere end 25.000 eksemplarer, og den findes også som e-bog og lydbog. Den modtog sidste år Kristeligt Dagblads initiativpris.

Alle hjørner af Danmark

Bibelselskabets kurser og foredrag er populære, og siden udgivelsen af ”Bibelen 2020” har særligt foredrag om oversættelse og bibelsprog været efterspurgte. Den nye, nudanske bibeloversættelse udkom, da Danmark lukkede ned i marts 2020, og alligevel blev første oplag solgt i løbet af forårsmånederne. Bibelen 2020 er nu trykt i mere end 25.000 eksemplarer, og den findes også som e-bog og lydbog. Den modtog sidste år Kristeligt Dagblads initiativpris. Et særnummer af Bibelen og Verden om den nye bibeloversættelse udkom i 150.000 eksemplarer og blev distribueret med en række kirkeblade landet over.

Bibelselskabet når ud i alle hjørner af Danmark, bl.a. med hjælp fra ambassadører og frivillige i Bibelselskabets 10 stiftsudvalg, der fremmer bibelarbejdet lokalt. Uddeling af bibler og bibelsk materiale til udsatte grupper spiller også en vigtig rolle i dag. Hjemløse, prostituerede, fængslede og flygtninge efterspørger Bibelen, og Bibelselskabets netbutik har bibler på alverdens sprog. Med hjælp fra alle, der donerer til Bibelselskabet, kan det arbejde fortsætte – efterspørgslen er ikke blevet mindre efter et år i coronaens tegn.

Dagens vers, nyt fra Bibelselskabet, det gratis bibeltidsskrift Bibliana eller nyt om det globale bibelarbejde? Bibelselskabet udgiver en række elektroniske nyhedsbreve – tilmeld dig HER

TIDSLINJE

  • 2020 Bibelselskabet udgiver en ny, samlet bibel på nudansk, ”Bibelen 2020”
  • 2014 Bibelselskabet fejrer 200-års-jubilæum
  • 1992 Bibelselskabet udgiver en ny autoriseret oversættelse af hele Bibelen
  • 1946 Bibelselskabet danner sammen med 12 andre nationale bibelselskaber De Forenede Bibelselskaber
  • 1886 Bibelselskabet får retten til at udgive den autoriserede danske bibel
  • 1814 Bibelselskabet bliver grundlagt i Danmark med Det Britiske Bibelselskab som forbillede
  • 1804 Det Britiske Bibelselskab bliver oprettet som verdens første bibelselskab