Befrugtet egg
Hvornår opstår liv? Den diskussion er en uundgåelig del af debatten om abort, som i høj grad handler om éns definition af livets begyndelsestidspunkt, men der er mere at hente om emnet i Bibelen. Her ses et befrugtet æg. Foto: Pixabay

Brevkassen: Hvad siger Bibelen om abort?

Stine vil i forbindelse med en skoleopgave gerne vide, hvad Bibelen siger om abort. Sogne- og ungdomspræst Anita Brændsgaard Bennetsen kommer med et svar.

Til Bibelselskabet

Jeg er sammen med to andre piger i gang med en projektopgave, og vi ville høre om I ville hjælpe os med et spørgsmål?

Hvad siger biblen egentlig om provokeret abort?

Håber i vil give jer tid til at svare.

Med venlig hilsen
Stine

********************************

Kære Stine

Mange tak for din henvendelse. Det lyder som en spændende projektopgave, I er i gang med at skrive.

Umiddelbart kan jeg svare meget kort på dit spørgsmål: Bibelen skriver nemlig ikke noget om provokeret abort. Dette betyder dog ikke, at Bibelen ikke har været og stadig bliver brugt til at argumentere imod provokeret abort. Der er især to steder i Bibelen, som ofte fremhæves i argumentationen mod provokeret abort:

Det første er det femte bud, der meget tydeligt siger: ”Du må ikke slå ihjel!”

Hvis dette bud skal bruges som argument mod provokeret abort, kræver det i midlertid, at man betragter fosteret som et barn. Man anvender derfor ofte et skriftsted fra Salme 139 sammen med det femte bud. I salme 139 synger David nemlig om, at Gud flettede ham sammen i moders liv og lagde planer, mens han endnu var foster. Et skriftsted, der indikerer et syn på fosteret som et barn. De to skriftsteder tilsammen kan altså danne argumentation mod provokeret abort.

Men når det er sagt, så er det vigtigt at huske på ordene fra Romerbrevet kapitel 8, vers 37-39:

”For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.”

Så uanset, hvilke valg man træffer i forhold til det svære spørgsmål og den svære situation omkring provokeret abort, kan vi aldrig falde udenfor Guds kærlighed.

Venlig hilsen
Anita Brændsgaard Bennetsen

Anita Brændsgaard Bennetsen er teolog og sogne- og ungdomspræst i Lyngby nær Købehavn. Se hendes brevkassesvar.

Alle medlemmer af Spørg om Bibelen-panelet svarer på baggrund af deres egen viden og overbevisning.

Har du et spørgsmål til "Spørg om Bibelen"? Send det til spoerg@bibelselskabet.dk.

Romerbrevet kapitel 8, vers 37-39

”For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.”

Læs hele kapitlet.