Bibelen online

Ezekiels Bog Kapitel 35

Mod Edom

Herrens ord kom til mig: Menneske, vend dig mod Se'irs bjerge. Du skal profetere imod dem og sige: Dette siger Gud Herren:

Nu kommer jeg over dig, Se'irs bjerge;

jeg løfter min hånd imod dig

og gør dig til ørken og ødemark.

Dine byer lægger jeg i ruiner,

og du skal blive til ørken.

Så skal du forstå, at jeg er Herren.

Du har næret et evigt fjendskab mod israelitterne, og du overgav dem til sværdet, da ulykken ramte dem, så de fik deres endelige straf. Derfor siger Gud Herren:

Så sandt jeg lever:

Jeg vil gøre dig til blod,

og blodet skal forfølge dig.

Ja, ved blod pådrog du dig skyld,

og blodet skal forfølge dig.

Jeg vil gøre Se'irs bjerge til ørken og ødemark, og jeg udrydder dem, der færdes der. Jeg fylder bjergene med de dræbte; på dine høje, i dine dale og i alle dine vandløb ligger de, der er dræbt af sværdet.

Jeg gør dig til evig ørken,

til byer uden beboere.

Så skal I forstå, at jeg er Herren.

Du sagde: »De to folk og de to lande skal tilhøre mig, og jeg vil tage dem i besiddelse, selv om Herren er der.« Derfor siger Gud Herren: Så sandt jeg lever: Jeg vil gengælde dig den vrede og skinsyge, du viste i dit had til dem. Jeg vil give mig til kende for dem, når jeg dømmer dig. Så skal du forstå, at jeg er Herren. Jeg har hørt alle de forhånelser, du har rettet imod Israels bjerge: »De ligger øde hen; vi har fået dem at æde!« I har hånet mig med jeres tale, I har brugt mange ord imod mig. Jeg har hørt det!

Dette siger Gud Herren: Da du har glædet dig over, at mit land blev lagt øde, vil jeg gøre det samme mod dig. Da du har glædet dig over, at Israels arvelod blev lagt øde, vil jeg gøre det samme mod dig. Du skal blive til ørken, Se'irs bjerge, hele Edom! Så skal de forstå, at jeg er Herren.

Krydshenvisning:
Krydshenvisning:

Sl 137,7

Krydshenvisning:

Sl 137,7

Messias

Bibelselskabets Håndbibliotek
messias
119,95

Forfatter: Søren Holst
Sidetal: 144 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-261-2
Mål: 11,6 x 19 cm.