Lola Jensen - Les Kaner
Lola Jensen, familievejleder på TV 2, overrakte Lejres borgmester Mette Touborg en buket, der symboliserede håb for Nicaraguas kræftramte børn. Foto: Les Kaner.

Af Christian Riis Kistrup

Buket gik fra familievejlederen til borgmesteren

Bibelselskabets kampagne, der hjælper kræftramte børn, er skudt i gang på flere fronter. Senest har TV 2’s familievejleder Lola Jensen overrakt en buket blomster til Lejres borgmester

For at gøre opmærksom på kampagnen, der skal hjælpe børn i Nicaragua, har Bibelselskabet sat et antal blomsterbuketter på vandring - med information om projektet. Ida Auken, der som den første modtog en buket, gav den videre til sin barnepige.

Senest har TV 2’s familievejleder Lola Jensen modtaget en buket. Hun gav den videre til Lejres borgmester Mette Touborg.

På spørgsmålet om, hvorfor Lola Jensen sagde ja til at modtage buketten siger hun:

"Jeg må indrømme, at da jeg stod med buketten, blev jeg virkelig berørt af projektet. Jeg kan så let hjælpe med, at kræftramte børn i Nicaragua kommer på hospitalet og bliver behandlet. Det er så konkret; man kender endestationen. Selv om Danmark er ramt af finanskrisen, har vi pligt til at hjælpe dem, der næsten ingenting har. Tænk, hvis det var mig, der fik en lille pose penge, så mit barn kunne komme til behandling?

Jeg har selv haft stor glæde af blomsterne hjemme i min stue. Påskeliljerne symboliserer overlevelse; de skyder op igennem den frosne jord ligesom vintergækker her i foråret. Håbet spirer. Det håb sender jeg nu videre."

Lola Jensen valgte at sende buketten videre til borgmester Mette Touborg i hendes egen kommune Lejre.

"Mette er en fantastisk kvinde, der kan trylle. Midt i den svære finanskrisetid, blev hun borgmester i umulighedernes tid. Men hun prøver at se mulighederne; hun kæmper for at fremtrylle en fyldig og næringsrig suppe kogt på en ’knap’ - akkurat ligesom Bedstemor And. Mette er en kvinde, der kan få håbet til at gro", udtaler Lola Jensen.

Bibelselskabets kampagne 'Få håbet til at gro hos kræftramte børn' skal gøre det muligt for Nicaraguas bibelselskab at hjælpe børnene med:

• Transport til hospitalet
• Sund kost
• Besøgsvenner
• Børnebibler

Lola Jensen:

Jeg kan så let hjælpe med, at kræftramte børn i Nicaragua kommer på hospitalet og bliver behandlet. Det er så konkret; man kender endestationen.