Containerøvelse, bibelsk sjælesorg. Foto: Pat Whelen /Unsplash
Containerøvelsen hjælper dig til at lægge alle de ting, der forstyrrer dig, væk for en stund. Du kan opbevare dem i en container eller en kasse, som du kan låse af, men efterlad dem ikke derinde for evigt! Foto: Pat Whelen /Unsplash

Synne Garff, international chef

Containerøvelsen

Det sker, at vi kan blive overvældet af det, vi har oplevet. Hvis du befinder dig i en situation, hvor du ikke lige kan udtrykke dine følelser, kan denne øvelse være nyttig.

Luk øjnene, eller se bare ned på gulvet, så du ikke bliver distraheret. Forestil dig en stor container. Det kan være en stor kasse eller en forsendelsescontainer. Forestil dig en måde at låse containeren på, som en nøgle eller en hængelås.

Forestil dig nu at lægge alle de ting, der forstyrrer dig lige nu i containeren: store ting, små ting - alt hvad der forstyrrer dig. Når de alle er inde i beholderen, kan du forestille dig at lukke den. Forestil dig nu at låse containeren og placere nøglen et sikkert sted. Kast ikke nøglen væk. Når du er klar, skal du åbne øjnene og se op.

Senere finder du et tidspunkt, hvor du kan være stille. Forestil dig, at du tager nøglen, åbner beholderen og tager de ting ud, du har låst inde, en efter en. Hvis du kan, så gør det med en person, du har tillid til, som kan hjælpe dig med at tale om tingene. Efterlad dem ikke i containeren for evigt!
 

Til reflektion

  1. Hvad har hjulpet dig med at slappe af?
     
  2. Hjalp containerøvelsen dig? Hvis ja, hvordan?

 

Bibelord: Herren er min hyrde

Selvom jeg går i dødsskyggens dal,
frygter jeg ingenting,
for du er med mig, du er min hyrde,
du gør mig tryg.

- Fra Salmernes Bog, kapitel 23, vers 4, Bibelen 2020

Åndelig førstehjælp, bibelsk sjælesorg. Foto: Claudio Schwarz /Unsplash

3 øvelser til dig, der har lidt tab

Trauma Healing Institute har udgivet ”Efter katastrofen”, en overlevelsesguide om førstehjælp til sjælen. Klik her og få et lille uddrag til inspiration.