Unge på Cuba læser Bibelen. Foto: UBS
Unge cubanere studerer Bibelen med stor interesse. Foto: De Forenede Bibelselskaber

06.07.2020 Bibelselskabet

Cuba: Nu er det ungdommens tur!

Titusindvis af cubanske unge i alderen 14-20 år ønsker sig en bibel. Hvorfor? Fordi livet er vanskeligt.

De unge på Cuba drømmer om fremtiden. Og gerne om en tilværelse i USA. På Cuba kan de få en uddannelse, men man skal lede længe efter et arbejde med god indtjening. Faktisk tjener alle stort set det samme, uanset om man er læge eller arbejder på en gård: 500-600 pesos, der svarer til omkring  150 danske kroner om måneden. Det er langt fra nok til at leve for.

Mange unge oplever, at de kan gøre mere nytte i kirken

Det er næsten umuligt at emigrere, så afstanden mellem drøm og virkelighed er stor. Under disse vanskelige omstændigheder oplever mange til gengæld noget andet – noget, som giver mening: De lærer Bibelens inspirerende fortællinger at kende. Og kirken har brug for de unge. Mange oplever, at de kan gøre mere nytte i kirken end i samfundslivet. ”Pludselig” er ingeniøren blevet lovsangsleder, og tandlægen er blevet præst. Ja, der er så mange unge i kirken, at de unge under 35 år udgør 60% af alle aktive kirkemedlemmer på Cuba.

For at de unge skal kunne bruge Bibelen til arbejdet i kirken, er der behov for bibler, som er oversat til et let tilgængeligt sprog med kommentarer, der forklarer indholdet, en enkel form for studiebibel. På Cuba er det bare ikke muligt at købe bibler. Myndighederne godkender til gengæld import af bibler, men kun gennem det lokale bibelselskab. Og kun hvis biblerne er betalt på forhånd og sendes som gaver.

Og kirken har brug for de unge. Mange oplever, at de kan gøre mere nytte i kirken end i samfundslivet.

Unge cubanere studerer Bibelen. Foto: Synne Garff
Unge på Cuba efterspørger Bibelen, så de kan realisere deres drømme om at gøre nytte i kirken. Foto: Synne Garff

Behovet for ungdomsbibler er stort!

Vi står slet og ret i en enestående situation. Ungdommen ønsker sig og har brug for bibler. Vil du give en gave til et ungt menneske i Cuba?

1 ungdomsbibel koster 50 kr.

Mobile Pay: 62 903
Mærke 'Cuba + dit navn og adresse'.