Bibelen til konfirmander

29.08.2019 Af Thomas Godsk Larsen

"Det er blevet lidt sejere, det med Bibelen"

Bibelen til konfirmander er netop udkommet i 5. oplag. To sognepræster fortæller, hvordan og hvorfor de bruger netop denne bibel i deres konfirmandundervisning

Da Bibelen til konfirmander udkom i 2016, blev 1. oplag hurtigt udsolgt. Den er et populært køb til konfirmander og sælges til kirker i hele landet. Den kan nu købes i 5. oplag i Bibelselskabets netbutik.

Men hvad er det lige præcis, denne bibel kan? Bibelselskabet har spurgt to sognepræster.

Hjælper konfirmanderne ind i Bibelen

I Strandmarkskirken i Hvidovre ved København bruger sognepræst Marianne Mulnæs Bibelen til konfirmander i sin konfirmandforberedelse til stor glæde for de kommende konfirmander:

”Konfirmanderne får både en konfirmandbibel, de må tage med hjem, og vi har et klassesæt, når vi mødes til konfirmandforberedelse. Konfirmanderne er glade for at tage deres eget eksemplar i brug, og jeg kan høre, mange af dem også får læst derhjemme. Den har et format, der er til at håndtere, og så er de ikke flove over at have den stående derhjemme. Den er flot!”

For Marianne Mulnæs er det vigtigt, at konfirmanderne lærer Bibelen at kende, og her er Bibelen til konfirmander et godt pædagogisk redskab, særligt, fortæller hun, til de mange børn med læse- og koncentrationsvanskeligheder, hun møder:

”Den har et indbydende layout, lækre farver, og så hjælper den hele tiden konfirmanderne ind i teksterne med små bokse med blikfang, understregninger og hjælpetekster. Mængden af tekst på hver side gør også, at konfirmanderne oplever, de får læst noget,” forklarer hun.

Mange gode features

På Fyn – i Espe, Vantinge og Hillerslev sogne – er sognepræst Simon L. Jylov også begejstret for konfirmandbibelen, som konfirmanderne bruger aktivt under hele konfirmationsforberedelsen:

”Jeg opfordrer dem til at gøre den personlig; skrive, klistre og tegne i den, og det giver dem et andet forhold til Bibelen. Flere spørger mig, om de må tage den med hjem fra gang til gang; det oplevede jeg aldrig med de ’almindelige’ bibler.”

Også for Simon L. Jylov spiller designet en vigtig rolle i at få åbnet bibel og kristendom for konfirmanderne:

”Der er virkelig mange gode features. Den er nem at gå til; ordforklaringer, tidslinjer og oversigten over persongalleriet er guld værd, og jeg kan se, at guiden til, hvordan man finder rundt i Bibelen, virkelig hjælper konfirmanderne i gang med bibellæsningen. Med Bibelen til konfirmander er det blevet lidt sejere, det med Bibelen.”

Bibelen til konfirmander

Nyt grundværktøj til undervisningen af konfirmander
Konfirmandbibelen
269,95

Forfatter: Louise Højlund, Lars Nymark Heilesen og Mette Behrndtz (red.)
Illustrator: Helle Vibeke Jensen
Sidetal: 1680 sider plus 54 navigationssider
Indbinding: Paperback
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-747-0