Dreng læser i mørke

27.12.2023

Dit bidrag til nytårskollekten hjælper forfulgte kristne

Nytårsdag er der tradition for at samle ind i folkekirkens sogne til Bibelselskabets arbejde. Denne gang samles der ind til forfulgte kristne. Læs mere her og se, hvordan du kan støtte – også hjemmefra

Nytårskollekten 2024 går til bibelarbejdet i lande, hvor kristne er under pres. Kristne udgør størstedelen af dem, der forfølges på grund af deres tro. I år har vi set, hvordan situationen er tilspidset i Afghanistan, Iran, og i Afrika tager forfølgelsen eksplosivt til. 

På trods af forfølgelse vælger flere og flere Bibelen til. Se her, hvordan du kan støtte – og læs nedenfor en beretning om forfulgte kristne i Iran.

Giv et bidrag til nytårskollekten

Kommer du ikke i kirke nytårsdag, kan du støtte her:

- MobilePay: 62903 og mærk 'Nyårskollekten'

- Bankoverførsel: Reg.nr. 3001 kontonr. 2002086, mærket "Nytårskollekt".

- Støt online

En beretning om forfulgte kristne i Iran

I Iran er der ingen officielle kirker. De kristne mødes i husmenigheder, men lever i konstant risiko for myndighedernes indgreb. Arrestationer, absurde anklager og hårde domme. Alligevel vokser kirken – og den vokser hurtigt. Faktisk omtaler eksperter kirken i Iran som den hurtigst voksende i verden i disse år. 

Derfor er der et enormt behov for bibler til husmenighederne og til de kristne. Det Iranske Bibelselskab arbejder på at skaffe 250.000 nye bibler og bibeldele i år og lige så mange næste år.  

Det kan de ikke gøre alene. Med hjælp fra dig kan Bibelen få et nyt liv i Iran. Ja, ikke alene Bibelen får et nyt liv. Det gør mennesker som Shahin* også. Hans historie kan du læse her:

Bibelen forvandlede Shahin
I Kerman i Iran, en by lidt mindre end København, bor Shahin. Han er gift og har en søn og en datter. Hans liv er fyldt af et stofmisbrug.

Da han en dag på jagt efter stoffer tog børnene med i den lokale park, fik han stukket Det Nye Testamente i hånden af en fremmed. Han tog imod bogen og tænkte, at han nok kunne sælge den og købe stoffer for pengene. Men ingen ville have den. 

Derhjemme begyndte hans 12-årige datter at læse Matthæusevangeliet højt, så Shahin og hans kone kunne høre det i køkkenet. Om aftenen fortalte datteren sin far, at hun ville bede profeten Jesus helbrede ham, for han havde jo helbredt så mange andre. ”Jeg beder om, at du bliver rask, så du aldrig bliver syg og vred igen.” 

Shahin begyndte selv at læse i Bibelen. Også han begyndte at bede: ”Jesus, hvis du findes, og hvis du kan helbrede mig, så gør det.” 

Da han vågnede næste dag, tændte han som altid en smøg. Den gjorde ham syg. Lysten til at ryge var væk, og han mistede trangen til stoffer. Hans bøn var blevet besvaret! På Det Nye Testamente, han havde fået, stod et telefonnummer på et medlem af en husmenighed. Shahin ringede og lærte i den følgende tid mere om Jesus. 

Et par måneder senere blev Shahin og hans familie inviteret med i husmenigheden. Det er nu otte måneder siden, han kom ud af sit stofmisbrug, og ingen er gladere for det end hans datter. Hun ringer til venner og familie og fortæller, at ”Jesus har helbredt min far”. 

Vil du hjælpe mennesker som Shahin? Tak for din støtte til nytårskollekten 2024!

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager 

I Bibelen og Verden kan du læse mere om forfulgte kristne I Iran