Børnenes bibelleksikon

11.06.2024 Pressemeddelelse

Endelig får børnene deres eget bibelleksikon!

Kender du Josef, hvem var Sara, og hvorfor går vi til nadver? Hvad betyder Helligånden? Og hvorfor er der så mange æsler i historierne? Nu kan børnene selv gå på opdagelse i Bibelens personer og begreber

Bibelen er en kompleks og gådefuld bog, og børn har – ligesom voksne – mange spørgsmål til Bibelens tekster. Den 11. juni udkommer Børnenes bibelleksikon, hvor læseren inviteres til at gå på opdagelse og finde svar på alt det, der undrer – og få masser af gode historier med i købet. 

Tekst og illustrationer er lavet, så de bygger bro til børnenes verden, men samtidig formidler kompleksiteten og dybden i Bibelens univers i en fortællende og underholdende form. 

Journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl, der har skrevet tekst til leksikonet, siger: 

”Børn tænker ofte konkret og stiller spørgsmål som: ’Hvad spiste man dengang, hvorfor brændte man dyr, lugtede det ikke?’ Samtidig er børn ofte optaget af det mystiske og fremmedartede. De er gode til at være i de spændinger, der er i fortællingerne - og de insisterer på sandhed. Den tilgang har jeg forsøgt at bevare, så børnene får lyst til at læse videre i Bibelen eller i deres børnebibel sammen med mor og far.”

Børnenes bibelleksikon er en udgivelse for alle børn, uanset om man er vant til at gå i kirke eller bare gerne vil vide noget om Bibelen. Den er også tænkt som et redskab til forældre, der gerne vil introducere deres børn til det bibelske univers. Bogen er gennemillustreret i veloplagt og humoristisk stil af Anja Gram.

Børnenes bibelleksikon

Bliv klog på Bibelen – både alt det, der undrer dig, og det, du ikke lige kan huske!
Børnenes bibelleksikon
279,95

Forfatter: Malene Fenger-Grøndahl
Illustrator: Anja Gram
Sidetal: 240 sider
Indbinding: Hardback
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-316-9
Mål: 19 x 23 cm.