Morten Dahlin. Pressefoto.
Kirkeminister Morten Dahlin er særligt glad for fortællingerne om at miste og finde igen fra Lukasevangeliet. Pressefoto.

07.02.2024

Fem skarpe om Bibelen til kirkeministeren

Hvornår læser kirkeminister Morten Dahlin i Bibelen? Og hvem er hans favoritperson? Læs hans svar på fem skarpe om Bibelen

Hvor eller hvornår læser du i Bibelen?

Brødremenigheden i Christiansfeld har foræret mig en lille bog med bibelcitater. Ét til hver dag. Den ligger på mit skrivebord, og jeg har gjort det til en vane at læse dagens citat, så lige nu er det hver dag.

Hvem er din favoritperson fra Bibelen? Hvorfor?

Jesus ville være det lette svar. For det er ham, der sikrer os tilgivelsen for vores synder. Men jeg vælger nu alligevel faren i lignelsen om den fortabte søn fra Lukasevangeliet. Nok mest fordi jeg – som så mange andre – har en forkærlighed for den lignelse. På den ene side er den enorm simpel, men på den anden side indeholder den jo en enorm dybde. Faren er symbolet på, at sønnen jo i virkeligheden aldrig var helt fortabt. For han var jo stadigvæk hans søn. Han var stadigvæk Guds søn. Og uanset hvor fortabt, man selv føler sig, så er der altid en kærlighed til os alle. Smuk fortælling, så jeg vælger at gå med faren. 

Hvad er dit yndlingsvers eller -skrift?

Til min konfirmation valgte jeg, at præsten skulle læse "Der er intet hemmeligt, som ikke skal åbenbares, og intet skjult, som ikke skal blive kendt" i Lukasevangeliets kapitel 12 vers 2.

Hvorfor skal vi læse i Bibelen?

For kristne giver svaret lidt sig selv. Det er et sted at finde svar, det er et sted at finde mening. For ikketroende er det nu også en interessant bog, der lærer os noget om de grundlæggende værdier, vores samfund er bygget på. 

Hvilken fortælling vil du anbefale til en ny bibellæser?

Ja, det er nok ingen overraskelse her, at lignelsen om den fortabte søn topper min personlige hitliste. Generelt er de tre fortællinger om at miste og finde igen i Lukasevangeliet, nogle jeg vil anbefale alle at læse.

Morten Dahlin har siddet i folketinget for Venstre siden 2019. Fra november 2023 som kirkeminister, minister for byer og landdistrikter og minister for nordisk samarbejde.

Det nye testamente - illustreret

Illustreret ned værker fra kunstens historie
dnt ill
269,95

Sidetal: 704 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-291-9
Mål: 15,8 x 18,6 cm.
Udgave: 7. udgave