Merete Pryds Helle. Foto: Thomas A.
Foto: Thomas A.

17.06.2022

Fem skarpe om Bibelen til Merete Pryds Helle

Hvilken bog fra Bibelen har inspireret Merete Pryds Helle til hendes seneste romantitel? Få svaret her, hvor hun svarer på fem skarpe om Bibelen

Hvor eller hvornår læser du i Bibelen?

Når jeg skal finde et citat eller ikke kan huske, hvordan en historie nøjagtigt blev fortalt.

Hvem er din favoritperson fra Bibelen? Hvorfor?

Jeg har altid været vild med Jakobs snu genetiske praksis i Første Mosebog kapitel 10; jeg holder meget af den måde, det metafysiske og videnskabelige væves sammen i en persons vilje til at skabe sig en tilværelse.

Hvad er dit yndlingsvers eller -skrift?

Højsangen – for den formidable poesi; min kærestes øjne er også som duer ved et vandløb. Det var under læsningen af Højsangen, at jeg faldt over citatet “Jeg sov, men mit hjerte var vågent”. Jeg vidste bare, det skulle være titlen til den roman, jeg sad og skrev på, der blev til Det vågne hjerte. Da jeg læste det, vidste jeg ikke, hvorfor det sagde mig så meget. Men det forstod jeg, da bogen var færdig; at det, vi kan se med, er hjertet.

Hvorfor skal vi læse i Bibelen?

Fordi der er så utroligt mange gode historier i Bibelen. Historier, som danner grundlaget for meget stor malerkunst og litteratur, som man forstår dybden af, når man kender sit bibelforlæg.

Hvilken fortælling vil du anbefale til en ny bibellæser?

Første Mosebog – fordi man tror, man kender den, men det er de færreste, der rent faktisk læser den.

Merete Pryds Helle (født 1965) er forfatter til bl.a. "Folkets skønhed", som hun modtog De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris for i 2016.