Fiston Mubawa fra DR Congo delte brudstykker af sin traumatiske historie med de andre kursister. Foto: Bibelselskabet
Fiston Mubawa fra DR Congo delte brudstykker af sin traumatiske historie med de andre kursister. Foto: Bibelselskabet

16.01.2018 Synne Garff

Flere danske kurser i bibelsk sjælesorg

Bibelselskabet har netop afholdt to kurser i bibelsk sjælesorg i samarbejde med bl.a. præsternes efteruddannelse

Grundkurset i bibelsk sjælesorg var eftertragtet, så en del præster står nu på venteliste til et nyt kursus. I Danmark er der interesse for metoden, som er afprøvet globalt på langt over en million traumatiserede mennesker og nu er oversat til næsten 200 sprog, inklusive dansk.

Den amerikanske psykolog Carol King, der har egen praksis og er en del af Det Amerikanske Bibelselskabs rejsehold, var inviteret til Danmark for at undervise sammen med Helle Møller Jensen og undertegnede. 

Nogle af kursisterne arbejder med socialt belastede familier, andre med veteraner, patienter, kronisk syge, anonyme alkoholikere (AA), private klienter, andre igen med ganske almindelige menighedsrødder, mens en gruppe har fokus på flygtninge. 

Hos kristne flygtninge er Bibelen ofte en stærk kode, der kan være med til at give livsmod. En af kursisterne var Fiston Mubawa fra DR Congo. Han læser på universitetet, taler 3-4 sprog og delte brudstykker af sin traumatiske historie med de andre kursister. En begavet ung mand, der gør en stor indsats for at hjælpe andre flygtninge, der ikke er kommet helt så godt i vej. 

Bibelsk sjælesorg er udviklet i kølvandet på den brutale, afrikanske verdenskrig, der traumatiserede millioner af mennesker i DR Congo. Men, man behøver ikke at være flygtning for at kunne blive inspireret af bibelsk sjælesorg, for metoden spænder som nævnt vidt og vil givetvis blive ved med at skyde op nye steder. Sjælsrystende tab eksisterer i alle miljøer, og metoden kan bruges af mange faggrupper.