Pinseduen bag alteret i Peterskirken

Forslag til aktiviteter

Forslag til aktiviteter om forfulgte kristne, du kan lave med konfirmanderne.

Tal om religions- og trosfrihed

Skal man tro på alt, hvad der står i Bibelen, når man er kristen? Kan man både tro på Gud og Big bang? Hvorfor er religions- og trodsfrihed vigtigt?

Tal med konfirmanderne om nogle af de spørgsmål, der vedrører retten til at tænke, tale og tro frit. Bed dem f.eks. om at finde deres mobiltelefoner frem og google Artikel 18 i FN's Verdenserklæring om menneskerettigheder og tal med dem om, hvad artiklen betyder for os i dag.

"Enhver har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed; denne ret omfatter frihed til at skifte religion eller tro og frihed til enten alene eller i fællesskab med andre, offentligt eller privat, at give udtryk for sin religion eller tro gennem undervisning, udøvelse, gudsdyrkelse og overholdelse af religiøse forskrifter" (FN's Verdenserklæring af 10. december 1948, Paris).

Læs hele verdenserklæringen på engelsk her.

 

Klip et kors

Læs en fortælling fra Bibelen om forfulgte kristne højt for konfirmanderne. Det kan f.eks. være Flugten til Egypten eller én af de mange prædikentekster fra både første og anden tekstrække, der handler om forfølgelse. 

Del derefter karton/pap/papir ud og bed konfirmanderne klippe et kors. Derefter skal de vælge et vers eller et ord fra teksten, der fortæller om det at være forfulgt på grund af sin tro. Verset eller ordet skrives midt på korset, som lamineres og hænges op i kirken.

 

Hvem er min næste?

Tal med konfirmanderne om, hvem vores "næste" er. Tegn en streg på gulvet med kridt fra den ene væg til den anden. Skriv på den ene væg "Du er min næste" og på den anden væg "Du er ikke min næste". Lav på forhånd en stak papirer med personer , som du giver til konfirmanderne ét efter ét. Det kan f.eks. være 'vores klasselærer', 'Statsministeren', 'Dronningen', 'en fra menighedsrådet', 'en nabo', 'en hjemløs' osv.

Konfirmanderne skal nu finde ud af, hvor på stregen, de i fællesskab vil placere personen. Tal med dem om beslutningerne undervejs.

 

Danmarks ansvar for forfulgte kristne

Perspektiver på kristendomsforfølgelse og religionsfrihed
danmarks ansvar
39,95

Forfatter: Tænketanken for forfulgte kristne
Sidetal: 54 sider
Indbinding: softcover
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-183-7
Mål: 21 x 29,7 cm