Bibelen i baglommen

25.01.2023 Af Thomas Godsk Larsen

Håb og trøst – lige til at trække op af baglommen

Nyt hæfte fra Bibelselskabet med det bedste fra Bibelen hitter i kirker og blandt udsatte.

Bibelen i baglommen serverer alt det bedste fra Bibelen i et praktisk format. Den er nu at finde flere steder i Danmark, hvor mennesker søger trøst og eftertanke.

Samlingen af varme ord og bønner fra Bibelen har blandt andet fundet vej til mange af Kirkens Korshærs tilbud. Jeanette Bauer, chef for Kirkens Korshær, fortæller:

”Vi distribuerer den ud til vores sociale arbejdssteder, som kan dele dem ud til de brugere, der kan få brug for og glæde af Bibelen i baglommen. Vi håber, at vores brugere kan få glæde af den. Det er vigtigt for os, at gadens folk kan få Bibelens ord med på deres vej med opmuntrende bibelcitater, som passer i en baglomme. Vi håber, at citaterne kan give varme i en kold tid og håb i noget, der virker håbløst.”

Kirkerne har også taget Bibelen i baglommen til sig. I Gl. Haderslev kirke fortæller kirke- og kulturmedarbejder Vibeke Hansen Vibe, at den ligger fremme i sognehuset og i våbenhuset, så alle besøgende og kirkegængere kan tage et eksemplar:

”Den supplerer virkelig godt de bønnekort, besøgende også kan tage. Ja, Bibelen i baglommen er faktisk mere fyldig og har på den måde en længere levetid. Og så er den dejlig konkret og håndgribelig i forhold til bøn.”

Erik Holmgaard, sognepræst samme sted, supplerer:

Bibelen i baglommen er et lille, tilgængeligt hæfte med gode bibelord, lige til at trække op af lommen med et Guds ord til dagen og vejen.”

Den lille verssamling indledes med velsignelsen og slutter med fadervor. Ordene ledsages af vignetter, tegnet til lejligheden af den erfarne grafiker Sune Ehlers. I alt består Bibelen i baglommen af 34 uddrag fra Bibelen i autoriseret oversættelse af 1992. Om udgivelsen siger generalsekretær i Bibelselskabet. Johannes Baun:

”Trods det lille omfang afspejler tekstudvalget den virkelighed, der gælder for alle mennesker i dag uanset livssituation, og som også findes i Bibelens univers: at livet rummer gode og svære tider. Eller sagt med ord fra en af de udvalgte tekster: Alting har en tid. Det er vores håb, at udgivelsen kan nå baglommerne for folk i alle sammenhænge – og dermed bidrage til Bibelselskabets mission om at gøre Bibelen nærværende, i samfundet, i kirken og for den enkelte.”

Udgivelsen, der har et praktisk lommeformat, kan bruges til personlig læsning, til trøst, inspiration og adspredelse. Den vil være velegnet som gave på en lejr, til at have liggende i våbenhuset, på sociale tilbud eller i konfirmationsforberedelsen.

Bibelen i baglommen

Spar 50% ved køb af 10 stk.

Ved køb af mindst 10 stk. koster Bibelen i Baglommen kun 10 kr. pr. stk. (normalpris 20 kr.)

Bestil her

Bibelen i baglommen

Det bedste fra Bibelen i et praktisk format
Bibelen i baglommen
20,00

Illustrator: Sune Ehlers
Sidetal: 40 sider.
Indbinding: klammehæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-260-5
Mål: 10,5 x 7,3 cm.