Trine og Tobias: 6 bøger

24.09.2020 Pressemeddelelse

Halloween og fastelavn: To nye bøger med Tobias & Trine

Nu findes der også Tobias & Trine-bøger om halloween/allehelgen og fastelavn. I alt er der nu seks små bøger i serien, som i fortællingens form formidler kristendommen for de 2-7-årige

Serien om tvillingerne Tobias & Trine er små bøger, der tager livtag med tilværelsens store spørgsmål i et sprog om kristendommen, børn kan forstå. Serien er velegnet til børn fra 2-7 år, og den rummer nu seks bøger.

Klik her for at se alle seks bøger

De små bøger formidler kristent kernegods i fortællingens form og er velegnede til højtlæsning i familien, hvor de kan give anledning til gode snakke. Bøgerne er også en oplagt gave til børn, der er med i kirke.

Tobias & Trine-serien er skrevet af forfatter, journalist og foredragsholder Malene FengerGrøndahl, mens den erfarne illustrator Jesper Tom-Petersen står bag tegningerne.

Nu er der to nye bøger i serien: Tobias & Trine og de uhyggelige græskar, som handler om allehelgen/halloween. Samt Tobias & Trine slår katten af tønden, som handler om fastelavn. Derudover findes i forvejen Tobias & Trine holder jul, Tobias & Trine fejrer påske, Tobias & Trine er til dåb for fætter Frederik og Tobias & Trine siger farvel til mormor.

Om de to nye bøger

Tobias & Trine og de uhyggelige græskarHalloween-løbet på kirkegården er temmelig uhyggeligt. Græskarlygterne skærer grimasser i mørket og alle er klædt ud som monstre eller skeletter. Heldigvis er der Allehelgens-gudstjeneste i kirken bagefter, hvor Tobias og Trine og mormor tænder lys og mindes morfar. Halloween og Allehelgen har forskellig baggrund og oprindelse, men de handler begge om døden. Mange kirker kombinerer de to og bruger anledningen til at tale om livet og døden og om, at lyset er stærkere end mørket – og at Gud er med os i mørket.

Tobias & Trine slår katten af tøndenFastelavn er noget med at klæde sig ud og slå katten af tønden og spise en masse slik. Så Tobias og Trine bliver noget overraskede, da de hører, at katten er et billede på det onde i verden. Og hvorfor holder præsten op med at spise chokolade i fyrre dage efter fastelavn? Bogen er naturligvis helt oplagt at lægge i fastelavnstønden, så alle får en god historie med hjem fra festlighederne!

Tobias & Trine og de uhyggelige græskar

Essentielle emner ud fra et kristent perspektiv for de 2-7 årige
uhyggelige
24,95

Forfatter: Malene Fenger-Grøndahl
Illustrator: Jesper Tom-Petersen
Sidetal: 24 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-180-6
Mål: 11 x 10 cm.